Нова мисия с хуманитарна цел, включваща три самолета на румънските

...
Нова мисия с хуманитарна цел, включваща три самолета на румънските
Коментари Харесай

Румъния изпраща три самолета с помощи за пострадалите в Турция и Сирия след земетресенията

Нова задача с филантропична цел, включваща три самолета на румънските военновъздушни сили, е проведена през днешния ден в поддръжка на потърпевшото от разрушителните трусове население в Турция и Сирия, заяви през днешния ден министерството на защитата, представено от Аджерпрес.
Прочетете още
Самолет C-130 Херкулес, който ще кацне в Бейрут, Ливан, и два самолета C-27J Спартан, които отпътуват за Газиантеп, Турция, транспортират към 22 тона артикули, дарени от румънската страна.

Транспортът на помощта за бедстващото население се реализира по искане на Департамента за изключителни обстановки въз основата на решение на Националния комитет за изключителни обстановки от 9 февруари.

Според министерството на защитата двата самолета C-27J Спартан са изхвърчали от 90-а въздушно-транспортна база към 9:00 часа тази заран, а самолетът C-130 Херкулес ще излети за Бейрут в границите на деня.

Вчера в Бейрут дойде първата пратка филантропична помощ, изпратена от Румъния за сирийското население. Помощта, включваща палатки, матраци, кревати и консерви, беше превозена с два самолета C-27J Спартан на румънските военновъздушни сили, които излетяха от Букурещ през вчерашния ден сутринта.

Румънските военновъздушни сили са изпълнявали сходни филантропични задачи и през 2011 година, когато друго огромно земетресение стана в Турция, както и през 2019 година в Албания, припомня министерството.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР