Нова метролиния свързва центъра на Истанбул с новото международното летище

...
Нова метролиния свързва центъра на Истанбул с новото международното летище
Коментари Харесай

Китайски влакове се движат по новата метролиния до летището на Истанбул

Нова метролиния свързва центъра на Истанбул с новото интернационалното летище на мегаполиса. Тя беше открита публично през вчерашния ден, а по нея се движат влакове, създадени в Китай.

34-километровата метролиния е първото високоскоростно трасе в Турция с оптимален потенциал 1100 пасажери. По нея се движат китайски влакове, чиято скорост може да доближава до 120 километра в час. Линията е с девет спирки и минава през три квартала на Истанбул. Очаква се да транспортира по 800 хиляди пасажери дневно.

- " Това е най-бързото и комфортно метро. От центъра на Истанбул до летището се стига единствено за 24 минути ".

- " Китай е водач в технологиите в метротранспорта и това, че влаковете са направени от китайска компания, ни вдъхва доверие ".

На влаковете по новата метролиния са изобразени присъщи за Турция детайли като претекстове с лалета. Очакванията са тя да спести 30 милиона $ на страната през идващите 30 години и да понижи доста разноските за поддръжка на пътищата, замърсяването на въздуха, както и да пести време на хората.

През януари 2020 година беше подписан контракт с китайска компания за доставката на 176 вагона, 136 от които ще бъдат основани във фабриката ѝ в Анкара. Досега същата компания е предоставила повече от 400 вагона, които се движат в метрото в Истанбул, Анкара и Измир.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР