Нова международна заповед за арест на бившия каталунски лидер Карлес

...
Нова международна заповед за арест на бившия каталунски лидер Карлес
Коментари Харесай

Общо 100 години затвор получиха водачите на каталунските сепаратисти

Нова интернационална заповед за арест на някогашния каталунски водач Карлес Пучдемон и общо 100 години затвор за водачите на каталунските сепаратисти.

Две години след референдума за самостоятелност на региона, Върховният съд на Испания осъди 9 някогашни каталунски политици на затвор сред 9 и 13 години. От Белгия, където живее в заточение Пучдемон дефинира присъдите като " безчовечен ". Съдебното решение провокираха нова вълна от митинги в Каталуния.

Преди две години бяха определяни като политическия и интелектуален хайлайф на Каталуния. Осъдените бяха част от държавното управление и Народното събрание на самостоятелната област. В пандиза - за 13 години отива някогашният вицепрезидент Ориол Жункарес. Той беше приет за подбудителство към безредици и корист с държавни средства. С по-малки присъди, също за подбудителство към безредици са и останалите 8 от листата на наказаните каталунци.
Педро Санчев, министър председател на Испания: В народна власт като Испания никой не е съден поради своите хрумвания и политически възгледи, а поради незаконните си дейности.
Никой не е наказан по обвиняването за бунт. В Барселона правосъдното решение беше посрещнато с гневни митинги.

Футболният клуб Барселона се разгласи в поддръжка на сепаратиските водачи.

Съдебното решение идва съвсем месец преди предварителните парламентарни избори в Испания, които ще бъдат четвъртите за 4 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР