Нова магистърска програма Приложна психология“, насочена към организационната диагностика и

...
Нова магистърска програма Приложна психология“, насочена към организационната диагностика и
Коментари Харесай

Магистърска програма на ВСУ „Черноризец Храбър“ ще подготвя психолози, които изследват фирмената среда

Нова магистърска стратегия „ Приложна логика на психиката “, ориентирана към организационната диагностика и организационното консултиране, разкрива Варненският свободен университет „ Черноризец Храбър “ от тази образователна година. Програмата е ориентирана към бакалаври и магистри по логика на психиката, както и към приключилите други професионални посоки.

Обучението е напълно с приложно-практическа устременост и е съобразено с условията на Европейската федерация на психическите асоциации за подготовка на психолозите за независима процедура и Европейската квалификационна рамка.

Програмата има за цел да приготви експерти, които реализират проучване на организационната среда, дават прогнози и експертни оценки за вероятни направления на смяна и развиване на мениджмънта. Курсът включва образование по другите аспекти на организационното действие - асортимент, образование и развиване на чиновниците, създаване на екипи и разрешаване на несъгласия и спорове, организационна просвета, благоприятни условия и подходи за консултиране в организационна среда, диагностика на разнообразни аспекти на държанието на работното място. Включени са проблемите, свързани със напрежението измежду чиновниците, неговото диагностициране и разновидностите за ръководството му. Бъдещите специалисти ще се образоват в построяването и развиването на водачи. Ще се обиден връзките в организацията. Застъпени са проблемите на поведенческата стопанска система, трудовото и осигурителното право.

В аудиторната подготовка с изключение на теоретични познания по организационна логика на психиката, ще се вземат решение проблеми, ще се организират тренинги и ще се създават проучвателен планове. Предвиден е 4-седмичен на практика стаж, по време на който ще се учат параметрите на действието на организацията по задание. Студентите ще показват изводите и анализите си пред комисия от преподаватели и специалисти от практиката. Магистрантите ще работят и по независим проучвателен план (магистърска теза), който съставлява емпирично проучване на проблеми от организационното действие. Разработването на тематиката ще се организира под управлението на хабилитиран учител.

Научни ръководители на програмата са одобрените учени в региона на логиката на психиката - проф. д.н. Валери Стоянов и доцент доктор Петър Нешев.

Завършилите магистърската стратегия могат да се осъществят като организационни психолози, сътрудници в отделите по човешки запаси, специалисти в консултантски компании по организационно развиване и асортимент на фрагменти, специалисти в бюрата по труда, специалисти в обществената администрация, в кариерните центрове и в центровете за кариерно насочване и развиване, а също и в звената по трудова медицина.

Експертите могат да продължат образованието си в просветителна и научна степен „ лекар “ в професионално направление 3.2. Психология.

Още информация за магистърската стратегия „ Приложна логика на психиката “ на:

http://ksp.vfu.bg/magistar/specialnosti/51
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР