Нова линия на конфронтация са на път да изградят властите

...
Нова линия на конфронтация са на път да изградят властите
Коментари Харесай

Гърция нападна Турция: Дръжте се като модерна и демократична държава

Нова линия на борба са на път да изградят управляващите в Турция. Този път тя е с Гърция, а повода е, че в църквата „ Света София " в Истанбул се организира мюсюлманска религиозна работа.

Макар и превърната в джамия по време на Османската империя, „ Света София " е един от знаците на Източната римска империя и хрестиянския свят. В момента тя на процедура действа като музей, като е част от Световното завещание на ЮНЕСКО, а не настоящ храм.

„ Осъждаме четенето на Корана и провеждането на молебствия в „ Света София ", на което присъстваше главата на турската Агенция за религиозни афери ", оповестиха в публично изказване от Министерството на външните работи на Гърция.

„ Света София " е обект на ЮНЕСКО. Опитът да се трансформира в джамия посредством четенето на Корана, провеждането на молебствия и други дейности, е засегнатост за интернационалната общественост ", счита Гърция.

Според Атина, това е „ недопустимо предизвикателство към религиозните сантименти на християните на всички места, както и на тези, които почитат човешкото културно завещание ".

Гърция прикани Турция да се държи като съвременна и демократична страна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР