Нова криза изправи гърци и македонци едни срещу други, като

...
Нова криза изправи гърци и македонци едни срещу други, като
Коментари Харесай

Мусаката скара гърци и македонци

Нова рецесия изправи гърци и македонци едни против други, като този път разногласието е подбуден от мусаката, оповестява английският в. "Таймс ".

В обявата, представена от турската телевизия НТВ, се показва, че рецесията зародила на кулинарен панаир в Германия, където Р Македония сервирала мусака, претендирайки, че това ядене е неин народен знак.

Гръцки готвачи били шокирани да видят ястието, сервирано под афиш с надпис "Македонската кухня - усетът на традицията ". Гръцки притежател на ресторант разказал, че македонците представяли освен мусаката за свое национално ядене, само че също и "гръцкото кисело мляко и гръцкото кафе ".

Македонските готвачи обаче упорствали, че "мусаката от епохи принадлежи на Македония ".

В знак на митинг против тези искания притежателите на заведения за хранене и таверни почнали да споделят фотоси на сготвени от тях мусаки, с цел да бележит гръцката им принадлеждност.

"Таймс " припомня, че Атина от дълго време възразява против потреблението на името Македония като название на някогашната югорепублика и внушенията, свързани с историческата персона на Александър Велики.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР