Нова корпоративна платформа обещава по-сигурни операцииOracle Blockchain Cloud Service помага

...
Нова корпоративна платформа обещава по-сигурни операцииOracle Blockchain Cloud Service помага
Коментари Харесай

Oracle влиза в бизнеса с блокчейн услуги

Нова корпоративна платформа дава обещание по-сигурни интервенции

Oracle Blockchain Cloud Service оказва помощ на организациите да основават блокчейн мрежи за по-сигурни интервенции

Софтуерната корпорация Oracle отвори за клиенти достъпа до своята корпоративна блокчейн услуга, оповестена по-рано и предопределена за несъмнено ускорение на транзакциите. По този метод американския ИТ колос се причисли към главните си съперници SAP и IBM, които към този момент оферират блокчейн решения за бизнеса.

Oracle Blockchain Cloud Service оказва помощ на организациите да основават блокчейн мрежи за по-сигурни интервенции и следене на артикули във веригите за доставки в световен мащаб.

Клиентите получават достъп до платформа за разработка на лични канали за сигурен продан на информация и бърза интеграция с услугите от вида SaaS (софтуер като услуга) на Oracle и приложения от други снабдители, които към този момент употребяват, както и за интеграция на с други блокчейн мрежи и PaaS услуги на Oracle (платформа като услуга).
още по тематиката
Освен това платформата ще разреши на клиентите да заделят запаси за блокчейн мрежи, да се причисляват към други организации, да извършват поръчки към регистъра и да го обновяват.

Блокчейн платформата на Oracle се базира на плана Hyperledger Fabric от Linux Foundation. В нея са конфигурирани авансово всички базови инфраструктурни зависимости, ръководството на виталния цикъл на контейнерите, услугите за събития, идентификационните услуги, прокси сървър REST, принадлежности за мониторинг и оперативна поддръжка. Интегрираните в единна подпора принадлежности форсират процеса на конфигурация и разработка на приложения.

Oracle показа своята корпоративна блокчейн услуга през октомври 2017 година в Сан Франциско на годишната конференция за разработчици OpenWorld. Но компанията не е пионер в тази област, защото през май 2017 година започва услугата SAP Cloud Platform Blockchain, а две години по-рано облачна блокчейн услуга пусна IBM.

„ Блокчейн плановете минават бързо от пилотна фаза към стадия на употреба, защото предприятията и държавните управления стартират да виждат скъпите благоприятни условия, присъщи на разпределените регистри и смарт-контракти “, разяснява наклонността на пазара Робърт Паркър, вицепрезидент на IDC.

По неговите думи, с повишаване на разноските, клиентите ще се нуждаят от корпоративна платформа, която е по-функционална от софтуера с отворен код и включва в себе си средства за застраховане на сигурността и целостта на данните, а също по този начин има мащабируемост, управляемост и дарба за интеграция.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР