Нова конспиративна теория се завъртя в онлайн пространството - в

...
Нова конспиративна теория се завъртя в онлайн пространството - в
Коментари Харесай

#10yearschallenge - създава ли Facebook огромна база данни с лица?

Нова тайна доктрина се завъртя в онлайн пространството - в публикация за " Уайърд " Кейт О’Нийл спекулира, че предизвикването " Преди 10 години " (#10yearschallenge) онлайн е метод " Фейсбук " да образова логаритъма си за различаване на лица.
Онлайн предизвикването, в което консуматори от целия свят споделят две фотоси – една от 2009 и една от 2019 година – бързо стана известно в обществените мрежи, като в него се включиха и доста звезди.
В обстоен материал О’Нийл излага своето мнение, че по този метод " Фейсбук " основава голяма база данни с лица изцяло гратис, написа bTV.
" Представете си, че желаете да научите логаритъм за различаване на лица характерностите на остаряването. В идеалната обстановка ви би трябвало огромна и разнообразна база данни със фотоси на хора. Допълнително улеснение е в случай че има заложен авансово времеви ориентир, да вземем за пример 10 години. Благодарение на това предизвикателство, в този момент " Фейсбук " разполага с голяма база данни, които може да употребява без вие да знаете ", разяснява тя.
Публикацията провокира голям брой мнения онлайн за нарушение на персоналното пространство и правата на потребителите. Наложи се " Фейсбук " да излезе с публична позиция, в която се дистанцира от предизвикването.
До момента с хаштаг #10yearschallenge са оповестени над 5,2 млн. фотоси в обществената мрежа единствено за три дни.
" Това е предизвикателство, което идва от потребителите на " Фейсбук " и стана известно от единствено себе си. Припомняме, че всеки консуматор може да изключи лицевото различаване от настройките на профила си когато и да е ", разясниха от компанията.
Все още няма данни тази образна информация да е употребена по някакъв метод от компанията, само че поради множеството кавги с нарушени права на потребителите, доста считат, че това ще се случи в бъдеще.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР