Нова колона от мигранти от Централна Америка потегли към Съединените

...
Нова колона от мигранти от Централна Америка потегли към Съединените
Коментари Харесай

Нов керван от мигранти потегли към САЩ

Нова колона от мигранти от Централна Америка потегли към Съединените щати, предадоха международните организации. А на границата на Мексико и Съединените щати, в град Тихуана, избухнаха митинги против идващите хора, търсещи леговище. Близо 200 души потеглиха с няколко рейса през вчерашния ден от Салвадор към прилежаща Гватемала в опит да избягат от мизерията и престъпността в родината си, написа Пик.

Те желаят да влязат през Мексико в Съединените щати, само че без виза, макар заканите, че ще бъдат върнати от американските управляващи. Те се заканиха и да изпратят 15 хиляди бойци на границата, с цел да осуетят нахлуването на хората от новосформирания кортеж от Салвадор.

Преди дни различен кортеж - от хондурасци, съумя да стигне до мексиканския град Тихуана, намиращ се на границата със Съединените щати. Там през вчерашния ден стотици излязоха на митинг против идването на мигрантите от Централна Америка.„ Мексико постоянно е била страна, която отваря вратите си за нуждаещите се. Но си има способи да дойдеш и да поискаш помощ. Това не е верният метод “, акцентира един от стачкуващите, които развяваха флагове, скандирайки " вън нашествениците от страната ", предава БНР. В митинга се включиха и хора, живеещи в близкия до Тихуана американски град Сан Диего.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР