Нова Клиника по нуклеарна медицина и нов линеен ускорител в

...
Нова Клиника по нуклеарна медицина и нов линеен ускорител в
Коментари Харесай

Д-р Румен Лазаров: Вече правим лъчетерапия за 10 минути

Нова Клиника по ядрена медицина и нов линеен ускорител в Отделението по лъчелечение бяха открити в “Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда”. Отвори порти и изцяло реновирано крило на петия етаж, по чийто модел поетапно ще бъдат осъвременени всички клиники и отделения на болничното заведение. Начело на Клиниката по ядрена медицина застана проф. Антония Цоневска, а шеф на Отделението по лъчелечение и радиохирургия е националният съветник по лъчелечение доктор Румен Лазаров. Специално за в. “Доктор” доктор Лазаров изясни какви са опциите на актуалната инсталация по лъчеление и радиохирургия и с какво ще се усъвършенства работата на ръководеното от него поделение.
- Д-р Лазаров, какви са опциите на последното потомство линеен ускорител “Халсион” (Halcyon), който е конфигуриран във вашето поделение?
- Такава инсталация за лъчетерапия и радиохирургия работи единствено на още две места в Европа. Линейният ускорител ще добави опциите на към този момент съществуващия при нас ускорител, като потенциалът на отделението ще се удвои. Така ще се поеме главният поток чакащи за лъчелечение пациенти от София и околните райони.
Ако преди десетина години тази технология се е употребила единствено при 15 - 20% от пациентите, които организират лъчелечение, сега в Съединени американски щати и Швейцария по този начин се лекуват 90% от пациентите с онкологични болести. Методиката, по която се облъчват пациентите, се назовава модулирано по интензитет лъчелечение. Това значи, че в хода на ротацията към пациента полето за облъчване трансформира освен формата и размера си, само че и интензивността, с която се облъчват другите сектори от тялото. По този метод се дава задоволителна доза облъчване на тумора и минимална доза на близките тъкани.

Нова Клиника по ядрена медицина и нов линеен ускорител в “Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда” откриха изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Милева, шефът на групата “Аджибадем-България” Ангелов, шефът на “Acibadem Healthcare Group” Айдънлар, посланикът на Турция Хасан Улусой, доцент Гигов от Министерство на здравеопазването и проф. Плочев от НЗОК
Какви типове тумори може да се лекуват с тази инсталация четете в най-полезния уебсайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР