Нова кампания на киберпрестъпници атакува българските онлайн потребители, предупредиха от

...
Нова кампания на киберпрестъпници атакува българските онлайн потребители, предупредиха от
Коментари Харесай

ГДБОП: Киберпрестъпници ви плашат с компромати, не им плащайте

Нова акция на киберпрестъпници нападна българските онлайн консуматори, предизвестиха от ГДБОП.

В края на юли в отдел „ Киберпрестъпност” към дирекцията са регистрирани голям брой сигнали от интернет консуматори за получени имейли с текст на британски език и искане за възнаграждение с виртуална валута биткойн на сума, възлизаща на към 3000 американски $.

В известията са твърди, че компютърът на потребителя е бил злепоставен и в този момент хакерите имат достъп до опозоряващи видео материали, които ще бъдат разпратени до всички негови контакти, в случай че не бъде заплатен откуп.

За „ доказателство” се употребяват непозволено добити данни за пощенски кутии и пароли, с която консуматори са се записали в „ нелегитими “ уеб сайтове за запознанства, онлайн игри и други.

Експертите поучават потребителите да не отварят съмнителни известия, да не правят заплащания за сходни откупи, да се снабдят с надеждни антивирусни решения, законни операционни системи и стратегии. За всеки киберинцидент да осведомят съответната компания снабдител на IT услуги или способените структури на Министерство на вътрешните работи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР