Нова, извънредна проверка ще бъде направена на хвърлените отпадъци под

...
Нова, извънредна проверка ще бъде направена на хвърлените отпадъци под
Коментари Харесай

Половин година по-късно държавата пак трудно намира трупащия боклуци под АМ Струма

Нова, изключителна инспекция ще бъде направена на хвърлените боклуци под моста на Автомагистрала " Струма " при Дупница, който пламтя преди време точно поради непозволено складиран там отпадък.
От половин година насам, откакто стана огромния пожар, мястото отново наподобява на бунище. Търсени са представители на компанията " Феникс " (неин притежател е Кольо Илиев), която депонира боклуци на място, с цел да му бъде връчено наставление, само че не е открито отговорно лице.
Сега новата инспекция се прави по предписание на Бойко Борисов. БГНЕС оповестява, че към момента нищо не се прави за преместването на купищата боклуци, които се складират с концепцията да се употребяват като суровина за преправка. Към момента работният развой в цеха на " Феникс – Дупница " тече обикновено.
Очаква се по-късно денем във компанията да дойдат органи на Министерство на вътрешните работи, дружно с основния секретар Ивайло Иванов, или чиновници на екоминистерството. Мярката се постанова поради обстоятелството, че притежателят на депото Кольо Илиев не е получил акта за прекъсване на активността му. Това трябваше да стане през вчерашния ден по време на визитата на специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Перник на мястото. Оказа се, че Илиев тогава е бил в болнични. Това накара премиера Бойко Борисов да разпореди на Министерство на вътрешните работи и Министерството на околната среда и водите да задвижат всички лостове за преместването на купчината от боклуци.
Припомняме, че още през вчерашния ден (4 февруари) екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро се оплака в ефир точно поради невъзможността да бъде връчено наставление на Илиев. При случая с пожара, на Илиев бяха повдигнати две обвинявания - за груба немарливост и закононарушение към околната среда. Тогава прокуратурата сподели следното: " В терена тъкмо под моста има складирани боклуци. Даден е период до 31 юли да бъдат отстранени. Пожарът поражда на 13 август. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР