Нова измамна схема. Теглят онлайн кредити от чуждо име с

...
Нова измамна схема. Теглят онлайн кредити от чуждо име с
Коментари Харесай

Шофьор в градския транспорт се оказа с 5 кредита, без да знае

Нова лъжлива скица. Теглят онлайн заеми от непознато име с кражба на персонални данни.

Мъж се оказа дебитор с няколко заема, без да знае, че е кандидатствал за тях. Преди дни Тихомир получава позвъняване от компания за бързи заеми. Известяват го, че има забавена вноска по заем. Твърди обаче, че заем не е теглил, споделя Нова телевизия.

В офис на компанията схваща, че заемът е теглен преди месец. По електронен път. А данните на кредитополучателя напълно съответстват с неговите. Истинският потрес обаче идва откакто желае информация от Българска народна банка.

Справката като излезе, още 4, напряко 5 заема на 5 януари – всички са изтеглени, споделя той. Твърди, че до момента в който заемите са теглени, е бил на промяна като водач в градския превоз. И демонстрира пътен лист.

След като схваща, че е излъган Тихомир подава тъжба в полицията. Сигнал е изпратен и до прокуратурата.

За да се извърши една такава машинация несъмнено би трябвало да има кражба на идентичност. Ако той се снабди с нашия документ или подправи нашия документ, даже копие от документа, който позволява онлайн обмена на данни – огромна е вероятността това да се случи, твърди Цанко Цолов от Комисията за отбрана на персоналните данни.

Някой би трябвало да се показа за друго лице, да бъде толкоз съобразителен, че да е основал непозната идентичност и на идната фаза, когато би трябвало да изтегли физически сумата, да разполага с фалшифициран документ за идентичност, с цел да се даде за другиго, твърди Николай Цветанов от Асоциацията на компаниите за бързи заеми.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР