Нова измама в социалната мрежа Фейсбук, която активно се разпространява

...
Нова измама в социалната мрежа Фейсбук, която активно се разпространява
Коментари Харесай

Нова и изпипана измама във Фейсбук атакува банковата ни сметка

Нова машинация в обществената мрежа Facebook, която интензивно се популяризира в последните седмици, освен носи вируси, само че и взима надзор над банковата ни сметка, изясняват експерти по кибер сигурност, написа " Марица ".

В измамата неволни съучастници стават приятелите ни, защото получаваме от тях известие с линк, където ни приканват да го отворим, тъй като във въпросното видео ни има нас самите.

„ В събота получих такова известие от моя доста близка другарка. Дори бяха на път да го отворя, тъй като нямаше логичност да е машинация. В последния миг обаче се отхвърлих. Замислих се, че поради ковид съвсем не вървя на никое място, а още по-малко имам записвани видеа “, споделя Ива.

Експерти по киберсигурност изясняват, че сходни известия съдържат вирус и би било неточност, в случай че се изкушим да ги отворим. „ Линкът се популяризира с помощта на неразумността на индивида, който го е отворил.

Така той се задейства и взима надзор над профила му, като стартира да се саморазпраща до приятелите му. Така, в случай че сте пускали реклами във Facebook да вземем за пример, измамниците към този момент имат достъп до банковата ви сметка - могат да пуснат огромни реклами на ваше име и така нататък “, изясняват специалисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР