Нова измама с източване на кредитни карти върлува из най-голямата

...
Нова измама с източване на кредитни карти върлува из най-голямата
Коментари Харесай

Нова измама: Точат ни банковите карти

Нова машинация с източване на кредитни карти върлува из най-голямата платформа за краткосрочно отдаване на парцели Airnbnb, написа в. " Труд”.

Схемата е извънредно елементарна, само че в случай че се вържат на нея, притежателите на жилища и къщи, ще носят наказателна отговорност за разлика от самите измамници, предизвестяват специалисти.

Всъщност всичко стартира с мейл до съответния притежател, в който се споделя една и съща история с дребна разлика в детайлите.
В писмото претендентът за наемане на съответния парцел предлага да резервира собствеността и да преведе пари за използването ѝ за избран интервал.

Но да не употребява действително жилището или къщата и вследствие на това да получи превод със 75 на 100 от предплатените пари назад.

В писмата постоянно се подсигурява всеки месец по този начин да се заплащат 10 000 евро.

Чистата облага за притежателя на парцела е 2500 евро, като освен това той може да отдава и недвижимостите и на други клиенти, обясниха притежатели на парцели.

Според обясненията на измамниците повода за превъртането на тези пари е, че в действителност сумата била платена от работодателя на наемащия, само че той можел да отседне при другари и по този начин да спести сумата, като в това време плащайки я за наем през Airbnb ще получи документ, с който да се регистрира пред работодателя си.

Реално обаче по този начин се „ изпират” пари от крадени кредитни карти, сигнализираха специалисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР