Нова изложба с дарени реликви ще представи Националния военноисторически музей

...
Нова изложба с дарени реликви ще представи Националния военноисторически музей
Коментари Харесай

Нова изложба с дарения представя Националния военноисторически музей

Нова галерия с дарени реликви ще показа Националния военноисторически музей в София.

Изложбата ще се споделя „ Памет за бъдещето “ и ще бъде открита на 25 януари (четвъртък) от 16.00 часа. Тя показва част от даренията, получени от музея през миналата година и е жест на благодарност към всички, с помощта на които сглобяваме описа за нашето минало.

Изложбата включва част от 1594-те дарени реликви на емблематични за българската история персони, получени от техни наследници, както и техника и снаряжение, дарени от военните формирования в страната. Сред тях са кортик и оценки на единствения пълководец на дивизия от Българската войска, умрял по време на Втората международна война – генерал-лейтенант Боньо Пиронков, албум на 53-ти Орловски випуск на Военното на Н.В. Училище (1931 – 1934), както и генералска шпага и оценки на генерал-майор Иван Хубенов.

Колекцията от хладно оръжие на музея е допълнена и от еспадрон (тренировъчна сабя) на един от изтъкнатите военни адвокати в междувоенния интервал и ръководител на Софийския боен съд от 1942 година – полк. Иван Добрев. Любителите на авиацията ще имат опция да видят актуален летателен костюм на военачалник Константин Попов, употребен по време на службата му в авиобаза Граф Игнатиево и други забавни експонати.

В знак на признателност към донорите всеки един от тях ще получи грамота за подаяние и билет за целогодишен безвъзмезден достъп до Националния военноисторически музей и неговите филиали.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР