Нова издателска компания под името Българска бизнес медия“ ще започне

...
Нова издателска компания под името Българска бизнес медия“ ще започне
Коментари Харесай

Нов издател връща Forbes на пазара у нас от септември

Нова издателска компания под името „ Българска бизнес медия “ ще стартира да издава още веднъж бг версия на Forbes в България от септември тази година. Завръщането на изданието, което спря да излиза при започване на тази година, бе оповестено от компанията-майка в публично известие до медиите.

Начело на българското издателство е Йордан Матеев, някогашен основен редактор на Форбс България. Той оглави изданието при стъпването му у нас през 2011 година, като издател по това време беше гръцката група " Атика Медия България ", която след това стана Attica Eva. Впоследствие напусна, само че Attica Eva продължи да издава списанието в България до началото на тази година, когато стана ясно, че американската централа е решила да отдаде лиценза на различен локален издател.

Новата издателска компания е благосъстоятелност на „ Фондацията за поощряване на предприемачеството “, учредена от Йордан Матеев и подкрепяна от сполучливи български бизнесмени, гласи още формалното известие. Неофициално вървят информации, че зад плана стоят други двама издатели и предприемачи в лицето на Огнян Донев и Сашо Дончев, спряга се и името на Ивайло Пенчев, само че това не е доказано.

Списанието ще има месечен тираж 14 хиляди броя, а издателите дават поръчка да бъде политически без значение и да дава отговор на най-високите професионални и етични стандарти, с които Forbes са известни. Редакционното наличие ще е фокусирано там, където е силата на Forbes - към класациите на най-богатите и на най-влиятелните хора, „ 30 под 30 “ и други, както и към провокативни мнения и вдъхновяващи бизнес истории за сполучливи, авторитетни, подривни и новаторски бизнесмени, вложители и водещи мениджъри. Над 70% от наличието ще бъде локално.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР