Нова история за проявена небрежност спрямо COVID-19 вкара хора в

...
Нова история за проявена небрежност спрямо COVID-19 вкара хора в
Коментари Харесай

Шуменско: Фелдшер с COVID-19 заразил хора, сам отказал лечение в болница

Нова история за проявена немарливост по отношение на COVID-19 вкара хора в болница и трансформира ново село в Шуменско в огнище на ковид. Вече под наблюдаване в региона са три обитаеми места -  с.Изгрев, Климент и Тъкач. След заповед на шефа на РЗИ - Шумен падна карантината за село Изгрев, жителите на който по думите на регионалния шеф не имат вяра да има рисково заболяване като коронаврус и не съблюдават противоепидемичните ограничения за сигурност.
За характера на жителите на тази област и отношението им към пандемията приказва и новият случай от региона. Оказва се, че фелдшерът от с. Климент е станал причина за заразяването на пациенти в региона.
Три са и новите установени случаи на COVID-19 в Шуменско, оповестиха от здравното министерство. Заразените не са приети в болница, в МБАЛ Шумен сега са настанени за лекуване 10 души, заяви за Българска национална телевизия шефът й доктор Димитър Костов. Двама пациенти са отказали лекуване и манипулациии, те имат право на това съгласно заповедта в действие на здравния министър. Били са изписани от болничното заведение в тежко положение.
Пациенти,, котио отхвърлят лекуване, могат да бъдат изписани. Двама пациенти,за жал в неприятно положение, изрично отхвърлиха лекуване и не разрешаваха операции и напуснаха болничното заведение. Не знам дали няма скоро да се върнат, изясни доктор Костов.
Очаквайте детайлности
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР