Нова група за разпространение на наркотици в Елин Пелин разбиха

...
Нова група за разпространение на наркотици в Елин Пелин разбиха
Коментари Харесай

Разбиха нова група за разпространение на наркотици в Елин Пелин

Нова група за разпространяване на опиати в Елин Пелин разрушиха от полицията. При взаимна акция на ГДБОП и Спецпрокуратурата са арестувани четирима младежи, на възраст до 30 години, които са разпространявали дрога в градчето и елементи от София. Със схемата са били осведомени и майките на две от момчетата.

Елин Пелин

Групата е била арестувана в миг на систематизиране на опиати пред хранилище в столичния квартал " Триъгълника ". Благоприятно стичане на събитията е било залавянето на техните съперници в Елин Пелин преди една седмица, което е успокоило дилърите.
Димитър Петров, началник на Спецпрокуратурата: Характерното за тази група е, че са имали поддръжка на част от своите родственици. Стоян Темелакиев, зам.-директор на ГДБОП: Майката на едно от арестуваните лица е изхвърлила през прозореца буркан със суха тревиста маса и везна, което значи, че тя е знаела с какво се занимава синът ѝ. За майката на друго лице от арестуваните има данни, че е осъществявала превоз в доста редки случаи на наркотичните субстанции от София към Елин Пелин.
Зареждането на наркотични субстанции - главно амфетамини и марихуана, се е осъществявало от София, обясниха от ГДБОП. Така нареченият водач на групата е имал свое хранилище в столицата.
Стоян Темелакиев, зам.-директор на ГДБОП: Самото разпространение се е осъществявало от откритите и арестувани дилъри.
Поръчките на субстанции са се осъществявали през мобилни приложения. При спеакцията са открити и подправени 260 хиляди евро.
Стоян Темелакиев, зам.-директор на ГДБОП: Всички конфискувани копюри са били с номинал 100 евро, експертиза ще каже с какво качество са били самите банкноти, само че на пръв взор наподобява положително качеството.
Разследването за подправените пари продължава и сега, като се ревизират разнообразни версии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР