Нова група американски законодатели ще пристигне в Тайван днес вечерта,

...
Нова група американски законодатели ще пристигне в Тайван днес вечерта,
Коментари Харесай

Въпреки гнева на Китай, още американски законодатели ще посетят Тайван

Нова група американски законодатели ще дойде в Тайван през днешния ден вечерта, заяви тайванската публична централна осведомителна организация, съобщи „ Ройтерс “. Това е третото сходно посещаване този месец, което се опълчва на натиска от страна на Пекин тези пътувания да не се организират.

Китай, който твърди, че Тайван е негова територия, макар безапелационните възражения на демократично определеното държавно управление в Тайпе, стартира военни игри наоколо до острова след идването на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси при започване на август.

Около седмица по-късно тя беше последвана от още петима американски законодатели, като в отговор китайските военни организираха още учения наоколо до Тайван.

Централната осведомителна организация не назова имената на идващите довечера законодатели, като сподели единствено, че те ще дойдат с американски боен аероплан на летище „ Съншайн “ в центъра на Тайпе и ще се срещнат с тайванския президент Цай Инуън в петък.

Посещението на Пелоси разгневи Китай, който отговори с изпитателни изстрелвания на балистични ракети над Тайпе за първи път и с занемаряване на някои линии на разговор с Вашингтон, в това число диалозите за изменението на климата.

Съединените щати нямат публични дипломатически връзки с Тайван, само че по закон са задължени да дават на острова средства за самоотбрана, отбелязв „ Ройтерс “.

Китай в никакъв случай не е изключвал опцията да употребява мощ, с цел да сложи Тайван под собствен надзор. Правителството на Тайван твърди, че Китайската национална република в никакъв случай не е управлявала острова и по тази причина няма право да претендира за него, и че единствено 23-милионното население може да реши бъдещето си.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР