Нова гореща вълна с очаквани температури между 37 и 43

...
Нова гореща вълна с очаквани температури между 37 и 43
Коментари Харесай

Нова гореща вълна обхвана Западна Европа

Нова гореща вълна с предстоящи температури сред 37 и 43 градуса по Целзий обхвана от през днешния ден Северозападна Европа, съобщи Франс прес. Очаква се захлаждане да настъпи чак в петък.

Почти всички региони на Франция ще бъдат наранени от горещините като се изключи югоизточните и северозападните. Не се чака обаче да бъде усъвършенстван националният температурен връх от 46 градуса по Целзий, подложен през юни в Южна Франция. Заради горещините е планувано да се обезпечи спомагателни количества вода за участниците в колоездачната обиколка на Франция. Париж ще е изключително обиден от новата гореща вълна - за четвъртък там прогнозата е за 41 градуса. Предишният връх там от 40,4 градуса е от 1947 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Високи температури се чакат и в Германия. За региона на Кьолн са планувани 41 градуса по Целзий, а в провинция Саар се чака чупене на върха от 2015 година от 40,3 градуса.

Заради горещините предизвестие за рисково време е оповестено за Белгия и Холандия.

Англия също се готви за температурни върхове, които могат да бъдат освен за месеца, само че и исторически, споделят метеоролози. В четвъртък в югоизточната част на Англия се чакат 37 градуса по Целзий, което е повече от върха за юли от 36,7 градуса и се приближава до абсолютния температурен връх от 38,5 градуса, подложен през август 2003 година

Горещо време се обрисува и в Италия, добавя ТАСС. Министерството на здравеопазването разгласи за на следващия ден заплаха поради жегата в пет града, измежду които Флоренция, Перуджа, Торино, Бреша и Болцано. За четвъртък е оповестена " паника " в още осем града - Генуа, Верона, Болоня, Рим, Фрозиноне, Пескара, Риети и Триест.

Това е втората гореща вълна за по-малко от месец в Западна Европа след края на юни. Тя укрепва страховете, че ще има фрапантна суша. Във Франция към този момент в 73 департамента от общо 101 са наложени ограничавания при използването на вода.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР