Нова голяма серия от земетресения са засечени в района на

...
Нова голяма серия от земетресения са засечени в района на
Коментари Харесай

Геолози изброиха над 200 труса за 10 дни край вулкана в Йелоустоун, близо ли е изригването

Нова огромна серия от трусове са засечени в региона на супервулкана Йелоустоун. През последните 10 дни са засечени над 200 дребни земни труса. Според специалистите на Геоложката работа на Съединени американски щати, последната серия земетресения е почнала на 8 февруари в район, ситуиран на към 8 благи североизточно от Западен  Йелоустоун, като в последните дни се следи наклонност за усилване. Засега обаче учените настояват, че няма мотив за терзания.

Земетресенията, най-вероятно, са породени от композиция от процеси подземен, като сегашната интензивност е „ релативно слаба “ – равнището за паника от експлоадирането на супервулкана остава „ обикновено “.

Според Геоложката работа на Съединени американски щати новата серия трусове е засечена на същото място, което бе засечена поредицата от земетресения Мейпъл Крийк предишното лято. Тогава в границите на четири месеца бяха засечени към 2 400 труса.

 This USGS graphic shows how a `super eruption` of the molten lava under Yellowstone National Park would spread ash across the United States

„ Сегашната поредност е почнала на 8 февруари, с по няколко дневно “. На 15 февруари сеизмологичната интензивност и магнитуда са се нараснали леко. Смятано от 18 февруари, най-силният трус е с магнитуд 2.9 по Рихтер. Епицентровете на труса са на 8 километра дълбочина подземен “, споделиха от Геоложката работа.

„ Редицата земетресения отразява измененията в напрежението под повърхността. Като цяло те са породени от два процеса: огромни тектонични сили и измененията в налягането под повърхността заради акумулиране или оттегляне на флуиди (магма, вода, газ) “, обясниха още от службата.
„ Районът, в който е записана въпросната редица от трусове, е повлиян и от двата процеса “, прибавиха оттова.

Превод и редакция: БЛИЦ



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР