Нова година винаги е символизирала нова глава от книгата „живот”.

...
Нова година винаги е символизирала нова глава от книгата „живот”.
Коментари Харесай

Най-честите причини новогодишните решения да не се спазват

Нова година постоянно е символизирала нова глава от книгата „ живот”. И като че ли повлечени в сантименталния въртоп от хрумвания, проекти и фантазии, даваме пред себе си обещания, които се провалят още преди да сме видели новогодишната заря. Е, ето няколко аргументи за какво много постоянно се получава по този начин.

1. Превръщате маратона в спринт

Бавната и непрекъсната смяна на навиците може да не е секси, само че е доста по-ефективна от " желая да вляза в този размер до края на месеца! ". Малките промени се одобряват по-добре от мозъка и тялото, тъй като не са смущаващи. Искате да отслабнете? Спрете с пагубните диети и изтощителни извършения. Вместо да следвате супер стегнат проект за деяние, прибавяйте по един позитивен табиет на седмица. Започнете с пиенето на повече вода, да вземем за пример.

2. Слагате тигана, преди да сте хванали рибата

Още на 3-ти януари сте се обзавели с 2 чифта маратонки за тичане, 5 клина и 4 топа. Това в действителност работи много стресиращо, все едно гоните краен период. Нищо няма да ви стане, в случай че идете на фитнес няколко пъти със остарял спортен екип, до момента в който не се убедите, че това е вашият спорт.

3. Не вярвате в себе си

Мисълта за крах може да ви откаже, още преди да сте пробвали обещано нещо. Ако към този момент сте се проваляли неколкократно в новогодишните обещания, знаем че може да е мъчно да повярвате още веднъж в себе си. Единственият метод да успехите подозрението е да вярвате в себе си.

4. Мислите доста, действате малко

Дори и най-хубавата книга за самопомощ в света не може да ви избави, в случай че не предприемате дейности. Да, потърсете ентусиазъм и познание, само че единствено толкоз, колкото действително можете да приложите към живота си.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР