Нова година във Велинград на цена от 2000 лева. Нощувка

...
Нова година във Велинград на цена от 2000 лева. Нощувка
Коментари Харесай

13 бона за Нова година във Велинград, а на „Таймс Скуеър” по-евтино! ВИДЕО

Нова година във Велинград на цена от 2000 лв.. Нощувка в къща за посетители или в СПА комплекс против съвсем 13 000. Тези и още „ космически” предложения обикалят интернет пространството в последните месеци.

С оферта от 15 бона за Нова година СПА комплекс край Самоков мазета рибата

Дни преди настъпването на новата година, стотици българи се насочат на път.

„ Българинът, за сметка на западноевропееца, надали не се усеща длъжен да пътува някъде”, разяснява Димитър Попов, туроператор.

Дестинациите са разнородни, цените също. „ Най-търсените дестинации са СПА дестинациите”, изясни Попов.

„ Ако би трябвало да кажем коя е дестинация номер едно - съгласно мен това е Ню Йорк. Това е кристалното кълбо, което стартира някъде към 42-ра улица и се движи до „ Таймс Скуеър”. Стая за наблюдение на тази атракция е 3500 $, в случай че има панорама към булеварда.

Можем да кажем, че другото място е Сидни. В Сидни също цената се движи в порядъка на 2900 $ за панорама към моста”, изясни Румен Драганов от Институт за разбори и оценки в туризма.

И в България цените на кувертите за нощувки в празничната нощ са разнородни. Ако желаеме да честваме в къща за посетители край Гоце Делчев да вземем за пример, би трябвало да отделим съвсем 2000 лв.. Седмица в Банско пък може да ни коства малко под 1500.

„ При това огромно търсене се чака, че предлагането ще бъде малко по-различно. Кувертите, както виждате, играят и даже скачат. Някой път доближават баснословни цени”, изясни Димитър Попов.

Хотелиерите изясняват необятния период на цените с празничните дни.

„ Предполагам, че се разчита на това, че особено новогодишния интервал е най-силен в целия зимен сезон за нашите дестинации”, съобщи Надежда Атанасова.

„ Няма по какъв начин да сте в центъра на български град, да сте в най-хубавия хотел, в най-хубавия апартамент и да очаквате, че цената ще бъде нещо, което е по – ниско”, счита Румен Драганов.

Когато избираме накъде да тръгнем за Нова година, би трябвало да обърнем внимание на голям брой други фактори с изключение на цената.

„ Вижте, човек върви на учебно заведение. Един урок по математика коства 35 лв., един урок по туризъм по някой път може да коства и 350 лева”, разяснява още Драганов.

А в случай че би трябвало да формулираме рецептата за вълшебно посрещане на 2020-та, то тя би звучала по този начин:

„ Рецептата дано да е - най -важно с кого, другояче мястото е без значение”, счита Димитър Попов.

Още по тематиката гледайте във видеото:


Източник: Нова телевизия
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР