Нова година - нов късмет! Така се казва, но в

...
Нова година - нов късмет! Така се казва, но в
Коментари Харесай

Нова година започва с по-високи цени за тези български градове

Нова година - нов шанс! Така се споделя, само че в тази ситуация става дума за по-високи цени на услуга. Подробностите:
През 2021 година ни чакат по-високи пенсии и заплати
От през днешния ден са в действие новите, по-високи цени на водата в седем области на страната. Най-значително е нарастването за София и Разград - с към 6%. В същото време за 16 ВиК сдружения цената понижава. Най-голямо е поевтиняването в Сливен, Ямбол, Добрич, Бургас и Видин.

От първия ден на годината влиза в действие новия размер на минималната заплата. Тя към този момент е 650 лв., вместо досегашните 610.

Променя се и минималната пенсия. Според плановете на Бюджет 2021, възрастните хора към този момент ще могат да получават минимум по 300 лв. на месец. В мощ до края на март остават и спомагателните 50 лв. на месец, които се изпащат към пенсиите като мярка против рецесията поради пандемията.

Променя се и оптималната пенсия, като тавана на парите за възрастните към този момент ще е 1440 лв.. Важно конкретизиране е,че това се случва, без да се трансформират осигуровките, които работещите заплащат.

Семействата с приход до 410 лв. на човек ще получават по 40 лв. месечна помощ за развъждане на едно дете, а за две - 90 лв..

Предвидена е и еднократната помощ за възпитаници, записани в първи и осми клас е триста лв..

От през днешния ден таксиметровите транспорти към този момент ще струват по-скъпо. Промяна в наредбата за първичната такса разреши тя да бъде сред два и три пъти по-голяма от минималната цена за един километър.

Важна вест и за водачите - близо 10 000 електронни винетки изтичат с днешна дата, демонстрира формалната информация на тол системата. Става въпрос за стикери за леки коли. А до края на януари и през февруари винетките, които изтичат, са над 800 хиляди.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР