Нова глоба от 279 хил. лв. е наложена на изпълнителя

...
Нова глоба от 279 хил. лв. е наложена на изпълнителя
Коментари Харесай

Наложиха нова глоба от 279 хил. лв. на изпълнителя на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“

Нова санкция от 279 хиляди лева е наложена на изпълнителя на ремонта на ул. „ Граф Игнатиев “.

Причината е надигания на настилката в зоната на релсовия път, заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в профила си във „ Фейсбук”
Снимка: btvnovinite.bg
Дефектът е установен през уикенда от чиновници на общината. Според тях повода е по-високите температури през последните дни.



„ На този обект работиха и не престават да работят десетки инженери, проектанти и строители – по тази причина не одобрявам оправданията на всяка от страните сега. Релсовият път беше приключен в края на предходната година и това е първото лято, в което е в употреба. Не мога да позволи, че никой от проектантите и инженерите, не се е сетил, че в София е горещо през лятото и е нужна фуга, която да поеме температурните разширения”, написа Фандъкова в обществената мрежа.
След ремонта: Пътеката за незрящи на " Графа ” свършва в стена Ремонтираната улица „ Граф Игнатиев ” беше предадена на Столична община
Столичният кмет добавя, че е поискала проектантите да дадат решение на дефекта, което изпълнителят да направи за своя сметка в рамките гаранцията на обекта.

Тя декларира още, че над половин милион лв. е общият размер на глобите, които са наложени досега за ремонта на ул. „ Граф Игнатиев “ в Зона 2.
Без ремонт на ремонта: Улица „ Граф Игнатиев ” беше предадена на Столична община На изпълнителя е наложена санкция поради некачествено осъществяване
„ За ремонта в Зона 4 – отхвърлих приемане на обекта с Акт 15 и върнахме компанията да поправя недостатъци по първия стадий – градините „ Кристал “ и „ Св. Кл. Охридски “ – по тази причина време те нямат право да работят по други сектори, а срокът на контракта им продължава да тече “, написа още Фандъкова.
Снимка: btvnovinite.bg
В момента Столична община апелира две решения на Управляващия орган на оперативна стратегия „ Региони напредък за наложени наказания от 5% за двете зони.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР