Нова формула, по която да се изчислява кои граждани имат

...
Нова формула, по която да се изчислява кои граждани имат
Коментари Харесай

Обмислят формула за определяне кой е енергийно беден

Нова формула, по която да се пресмята кои жители имат нужда от енергийно подкрепяне, обмисля Министерството на енергетиката. Ресорна е Комисията за енергийна успеваемост и енергийна беднотия към министерството, а членовете й към този момент са постигнали консенсус към разбирането, че обсегът на мярката за енергийна беднотия не би трябвало да бъде избрана по отношение на каузи на разноските за сила от прихода на семейството.
Новата формула ще бъде по-сложна и планува от приходите на жителите да се извадят разноските за сила и остатъкът да се съпостави с формалната линия на беднотия, избрана и годишно обновена с решение на държавното управление. Така в случай че получената разлика е по-ниска от линията на беднотия, Комисията ще схване, че семейството е енергийно оскъдно. Това оповестява служебният енергиен министър Росен Христов в отговор на депутатски въпрос.
Видът на жилището и осреднените индикатори за неговата енергийна успеваемост, както и броят на членовете в семейството, тяхната възраст и/или здравословен статус и нужната им обитаема повърхност също ще са от значително значение за установяване на разноските за сила. До момента площта на жилището не бе в критериите, определящи енергийната беднотия. Според новата формула изчисленията ще се вършат на база постигане на температура от 20 градуса в дома, като за фамилиите с деца градусите би трябвало да са повече.>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР