Нова форма на протести срещу пенсионната реформа излиза на преден

...
Нова форма на протести срещу пенсионната реформа излиза на преден
Коментари Харесай

Блокади срещу пенсионните реформа във Франция

Нова форма на митинги против пенсионната промяна излиза на напред във времето във Франция. След изтощителната транспортна стачка, на дневен ред са блокадите. В 49-ия ден от мобилизацията против проекта на президента Макрон протестиращи дръпнаха шалтера на най-голямата Водно-електрическа централа в страната.


Хардлайнерите от синдиката Обща конфедерация на труда играят основна роля в блокадите. Техен клон стои в основата на прекъсването най-голямата водноелектрическа централа, която се намира в Югозападна Франция.

Вълната от стачки и митинги в края на предходната година не принуди президента Еманюел Макрон да се откаже от промяната. Сега левите синдикати вършат нова атака. Днес водачи на камиони отрязаха достъпа до пристанището на Хавър, второто по натовареност в страната. Планът е в идните дни да бъдат блокирани седем огромни пристанища.

Лидерът на извънредно лявата партия " Непокорна Франция " Жан-Люк Меланшон поддържа митинг пред министерството на финансите в Париж. Той сплоти служащи от службите за непорочност и водоснабдяване и канализация.

Блокадите ще продължат до петък, когато държавното управление ще разисква текстовете на промяната, а синдикатите са възнамерявали нови всеобщи митинги.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР