Нова форма на интернет изнудване набира скорост след влизането в

...
Нова форма на интернет изнудване набира скорост след влизането в
Коментари Харесай

Фирми станаха мишена на нов вид онлайн изнудване

Нова форма на интернет изнудване набира скорост след влизането в действие на регламента за персоналните данни. Мишени на офанзивата са компании от дребния и междинен бизнес.
Пет са случаите с изнудване на дребни и междинни компании, че данни, които са изгубени след пробив, ще бъдат направени обществени. Новият правилник планува солени санкции, в случай че при приключване на данни на клиенти, не се уведомят засегнатите и органите на реда до 72 часа.
Цената за откуп на данните, които са извлечени от сървърите на фирмите, са два пъти по-високи. Ако за заключени с криптовирус данни на потребителя се желае откуп до 750 $, при пробив на системата с данни за клиенти от фирмите се желаят най-малко 2000 $, оповестява bTV.
Използвана е схемата посредством фишинг имейли: задачата обаче не е да се заключат файловете на потребителя, а да се употребяват данните му за навлизане в корпоративните бази данни.
Експертите поучават при пробив да се уведомят засегнатите до 72 часа – тогава няма заплаха от санкция. В противоположен случай изнудването ще продължи.
От ГДБОП предизвестяват, че не престават фишинг офанзивите с подправените банковите писма по имейл.
Припомнят, че финансовите институции не споделят по е-поща с клиентите, не желаят въвеждане на персонални данни и пароли за интернет банкиране в онлайн формуляри.


Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР