Нова фишинг атака чрез фалшиво електронно писмо, пристигащо уж от

...
Нова фишинг атака чрез фалшиво електронно писмо, пристигащо уж от
Коментари Харесай

Хакери пак опитват атака през фалшиво писмо от НАП




Нова фишинг офанзива посредством подправено електронно писмо, идващо сякаш от името на Националната организация по приходите, са подхванали незнайни хакери, предизвестиха от Национална агенция за приходите. Агенцията е получила голям брой сигнали за това подправено известие както по електронен път, по този начин и посредством позвънявания до контактния център на администрацията.

Заглавието на подправеното писмо е: „ Уведомление по отношение на промени в регламента за подаване на заявления към Национална агенция за приходите “, като известието е съпроводено от атачмънт с уголемение *.zip.

Както и предходни офанзиви електронни пощенски адреси на подателите са най-различни, само че към този момент не са засечени е-писма с адрес от формалните домейни на Национална агенция за приходите – nra.bg и nap.bg, макар че днешните хакерски технологии разрешават и това „ маскиране “.

От Национална агенция за приходите декларират, че не са изпращали електронни писма с сходно наличие до своите клиенти и съгласно нейните експерти най-вероятно става въпрос за изпращане на инфектирани с вируси електронни писма.

От Национална агенция за приходите поучават консуматори да не отварят атачмънтите, а в случай че са го създали, да започват незабавно антивирусната си стратегия. От приходната организация към този момент работят със профилираните служби за търсене на причинителите. Най-често те са „ скрити “ зад сървъри, ситуирани в чужбина, като за действителното следене и намиране на зложелателите е нужно и подпомагане от правоохранителни органи и от други страни, в това число отвън Европейски Съюз. Затова най-хубавият съвет към потребителите постоянно е бил да не отварят атачмънти или да кликат върху интернет адреси в е-писма, в случай че не са безусловно сигурни, че имат вяра на подателя.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР