Нова ера се очертава за култовия автомобил Fiat 500 и

...
Нова ера се очертава за култовия автомобил Fiat 500 и
Коментари Харесай

Шикозният Fiat 500e, електрическата му природа и колко може да измине с едно зареждане

Нова епоха се обрисува за паметния автомобил Fiat 500 и надали е изненада за някого, че тя е обвързвана с електрическото задвижване. Италианците показаха напълно нова електрическа версия на модела, която се споделя Fiat 500e и съставлява самостоятелен план на компанията от Торино. Това значи, че добре познатите версии на 500, оборудвани с мотори с вътрешно горене, ще продължат да се създават. Поне към този момент.
 Снимка 470479

Интересното е, че на формалните фотоси е показан автомобил с мек сгъваем покрив, който следва визията на познатата версия с бензинов мотор 500c, само че се чака, че от Fiat ще оферират 500е и във вид с корав закрепен покрив.
 Снимка 470478

Емблематичната форма на 500 е непокътната и в електрическата версия, само че въпреки всичко се виждат някои разлики по отношение на общоприетите модели - малко по-дебели колонки на покрива, изцяло по-заоблени форми на купето, нови LED фарове и освежена визия на предната ризница, решетката и капака. Интересното е, че начело към този момент липсва емблемата на Fiat, като тя е сменена от логото на 500, ситуирано в решетката.
 Снимка 470483

Подобни са разликите и в задната част, където се вижда нов похлупак и нови стопове, които оформят буквата " Е ", когато светнат, с което дизайнерите подчертават върху електрическата природа на модела.
 Снимка 470480

Въпреки че пропорциите му наподобяват на процедура идентични с тези на настоящото потомство на модела, новият Fiat 500e е малко по-голям - по-дълъг е с 6 сантиметра, а междуосието му е увеличено с 2 сантиметра.
 Снимка 470482

Хубавото е, че италианците не са пропуснали да обновят и интериора с някои нови технологии. В таблото към този момент е вграден 10.25-инчов сензорен екран, а бутоните на централната подпора припомнят клавишите на пиано. Инструменталният панел зад кормилото е отстъпил място на 7-инчов екран, кормилото е полегат в долната си част, а подът на интериора е равен, което обезпечава повече пространство за пасажерите.
 Снимка 470481

Колкото до мотора, той има мощ от 118 к.с., които съгласно Fiat са задоволителни за ускоряване от 0 до 100 км/ч за 9 секунди, развиването на оптималната скорост от 150 км/ч и изминаването на оптимален пробег от 320 км. Процесът по зареждане на батерията лишава към 14 часа от общоприет контакт и единствено 35 минути за 80% от нейния потенциал, когато се употребява зарядно с 85 кВ мощ.

Fiat 500e към този момент може да бъде поръчан в Европа, като цената му стартира от 37 500 евро. За страдание единствено 500 бройки ще бъдат създадени, като всяка една от тях ще има LED фарове, седалки с тапицерия от еко кожа, хромирани елементи по екстериора, 17-инчови джанти, както и цялостен набор от електронни системи и асистенти в интериора.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР