Нова еко площадка беше открита днес, в детска градина Морска

...
Нова еко площадка беше открита днес, в детска градина Морска
Коментари Харесай

Бургаска детска градина се сдоби с уникална площадка

Нова еко площадка беше открита през днешния ден, в детска градина " Морска звезда “ в бургаския комплекс " Меден рудник “. Тя е въодушевена от двете стратегии на Община Бургас – " Четири годишни времена за здравето на нашите деца “ и " Лятна градина навън “.

На нея децата от детската градина ще организират заниманията си навън и в условия, оптимално близки до естествените. На новото дворно пространство малчуганите ще играят и опознават природата и околната среда, като ще имат действителен допир с тревата, пясъка и водата.

В градинката е обособено малко езерце с поточета и мост над тях, ръчна помпа за вода, тревист рид с два тунела под него и къщурка на дърво. Всичко е направено напълно от дърво, камък и естествени материали, без метал, пластмаса и асфалт.

Гости на тържествената стратегия на децата от ДГ " Морска звезда “ бяха заместник-кметът по обучение, опазване на здравето и обществени услуги на Община Бургас Йорданка Ананиева, ръководителят на Общински съвет Бургас проф. доктор Севдалина Турманова, шефът на общинска дирекция " Образование “ Веселина Таралова, шефът на детската градина Сияна Желева, учители и родители.

Детската площадка ще бъде употребена за занимания на всички общо 370 деца, които се образоват в детската градина.

Новото детско пространство кореспондира с политиката на Община Бургас в последните години за основаване на атрактивни външни пространства за занимания навън на децата. Целта е малчуганите да имат по-близък досег до естествените материали в околната среда, да се възпитават в екологосъобразен метод на живот и да щадят природата.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР