NOVA е най-гледаната българска телевизия за последните пет години. Резултатите

...
NOVA е най-гледаната българска телевизия за последните пет години. Резултатите
Коментари Харесай

NOVA продължава да бъде най-гледаната българска телевизия

NOVA е най-гледаната българска телевизия за последните пет години. Резултатите на пийпълметричните системи, с които медията работи1, изрично демонстрират, че и след пролетния сезон, за феновете в дейна възраст NOVA е решителен водач пред всички останали български канали. В изискванията на изключителната обстановка в страната, медията затвърди водещата си позиция като главен и благонадежден източник на настояща информация и развлекателно наличие. Данните на ГАРБ Аудиенс Межърмент България сочат, че през пролетния ефирен сезон NOVA показва изрично преимущество в аудиторния дял по отношение на втората по гледаемост телевизия. Среднодневно 26% повече фенове в дейна възраст са предпочели NOVA, а в праймтайм разликата в интерес на медията е 34%.
 аудиторен дял NOVA
 
 аудиторен дял NOVA

Тази пролет NOVA предложи извънредно амбициозна и разнообразна програмна скица, която осъществя без основни промени, макар необикновените условия на пандемия и застрашаваща икономическа рецесия. Качественото наличие впечатли феновете в дейна възраст, които оцениха по-високо основните праймтайм заглавия на NOVA по отношение на наличието на бТВ по същото време. В класацията на най-гледаните излъчвания от аудиторията в същата целева група напролет (22 февр.- 22 май), първите пет позиции са заети от продукции на NOVA, които с изключение на впечатляващи резултати в ефир, реализираха и извънредно висока известност измежду онлайн потребителите. Според данните на Гугъл Analytics, те са генерирали над 16 милиона видеогледания в платформите на Нова Броудкастинг Груп.

Като модернист на българския ефирен пазар и този сезон, наред с към този момент одобрените и обичани формати и сериали, NOVA наложи нови и непознати до този миг за аудиторията заглавия, измежду които риалити формата „ Един за различен “ и два премиерни български сериала - комедийния „ All Inclusive “ и трагичния „ Ягодова луна “ .

Категоричен любимец на феновете в дейна възраст тази пролет е осмият сезон на най-гледания формат в ефира – „ Като две капки вода “. Любимото шоу за преобразявания реализира впечатляващи резултати през целия сезон и връх за най-голям дял на край от старта на предаването през 2013 година до момента, регистрирани от пийпълметричните системи2, с които NOVA работи в интервала на излъчването му. Сериозен интерес предизвика и третият сезон на кулинарната конкуренция Hell’s Kitchen България , която макар изключителната обстановка в страната, феновете в дейна възраст на NOVA също имаха опцията да проследят до финала и дефинираха като една от най-гледаните продукции в ефира. Привлекателен за същата целева група стана и съботно-неделният праймтайм с най-романтичното и положително предаване в българския ефирен ефир - „ Един за различен “.

Следвайки дълготрайния си ангажимент в поддръжка на българското кино произвеждане, особено място в програмата на NOVA и тази пролет заеха българските сериали, които с изключение на с високи резултати, се отличиха и с жанровото си многообразие. Безусловно любовта на феновете в дейна възраст завоюва морският комедиен сериал „ All Inclusive “, който се трансформира в най-успешния през сезона. Приоритет на аудиторията от същата целева група в часовия си пояс беше и другият премиерен сериал „ Ягодова луна “, отдаден на една от най-благородните специалности – пожарникарите. Тази пролет „ Откраднат живот “ със своя девети сезон „ Системата “ затвърди позицията си на най-успешен български медицински сериал.
 аудиторен дял NOVA
В динамично изменящата се конюнктура в изискванията на изключителна обстановка в страната, аудиторията в дейна възраст се довери на новините и настоящите излъчвания на медията като желан източник на информация. Данните на ГАРБ Аудиенс Межърмент България сочат предимство от 15% на междинния аудиторен дял на всички излъчвания вести на NOVA, дружно с изключителните, съпоставен със същия индикатор при излъчванията на втората по гледаемост телевизия. По-висока зрителска оценка спрямо резултатите на бТВ получават още утринните блокове „ Здравей, България “ и „ Събуди се “, следобедните публицистични излъчвания „ Плюс-Минус. Коментарът след новините “ и „ Неделята на NOVA “ , както и съботно-неделните излъчвания „ Темата на NOVA “ и „ Карай напряко “ .
 аудиторен дял NOVA
Очевидно е и желанието на аудиторията в дейна възраст към групата лични канали на Нова Броудкастинг Груп спрямо групата канали на бТВ Медиа Груп. Над една трета от този аудиторен сегмент през интервала на пролетния сезон са предпочели каналите на Нова Броудкастинг Груп с преднина от 14%. В най-гледаното време още повече фенове - 40% от посочената публика, са избрали каналите на Нова Броудкастинг Груп с 22% по-висок аудиторен дял.

Впечатляващо е превъзходството и измежду феновете от градовете (18-49 г.), измежду по-младата публика на възраст 18-34 години и измежду дамите 25-54 години – още веднъж над 40% от феновете от посочените аудиторни сегменти са предпочели групата канали на Нова Броудкастинг Груп.

Следвайки своята задача на обществено виновна компания, в изискванията на изключително състояние NOVA поддържа и започва поредност от акции в помощ на битката с пандемията. Инициативата „ Заедно “ на чиновниците на малкия екран досега оказа помощ на над 450 български фамилии с пакети с хранителни артикули от първа нужда. В поддръжка на дарителството , Новините на NOVA стартираха акция, която афишира имената на „ Дарителите “ в народен ефир и посредством онлайн платформите на компанията. В обстановката на икономическата рецесия, Нова Броудкастинг Груп и Нет Инфо сътвориха фонд на стойност от 1 милион лв. в помощ на дребния и междинен бизнес в България. „ NOVA опция за теб “ дава късмет на 100 български компании да разпространяват активността си пред необятна аудитория посредством цифровите активи от портфолиото на мултимедийната група.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР