Нова доза напрежение в пленарната зала и нова поредна словесна

...
Нова доза напрежение в пленарната зала и нова поредна словесна
Коментари Харесай

СЕИР В ПАРЛАМЕНТА: Депутати почти се сбиха, Денков нажежи напрежението между Пеевски и Петков

Нова доза напрежение в пленарната зала и нова поредна словесна война - този път сред между ръководителя на Движение за права и свободи Делян Пеевски и съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. Напрежението потегли от острата рецензия през вчерашния ден на Пеевски към премиера Николай Денков и се придвижи в залата поради избора на началник на Здравната каса. Депутатите съвсем стигнаха и до пердах.

Острата реакция на " Продължаваме промяната " пристигна, откакто Делян Пеевски назова министър-председателя Николай Денков " онлайн министър председател ".

От Политическа партия излязоха с позиция, че осъждат остро безпочвените рецензии на господин Пеевски към премиера акад. Николай Денков, както и неговата неверна самопреценка за ролята му в страната.

В отговор на това тази заран Певски още веднъж атакува премиера.

" Денков виждаме, че батковците му го пазят, тези батковци от Политическа партия - Кирил Петков, Асен Василев. Нека почтено да заемат премиерското място тогава. Какво са го пратили това момченце да си играе в този кабинет немирно с играчките, не знае какво да прави, не знае по какъв начин да ръководи, оценката му дават хората - цялостен неуспех ", съобщи Пеевски.

Скандалът продължи и в пленарната зала. Поводът беше изключителна точка за избора на подуправител на Здравната каса, препоръчана от ГЕРБ и Движение за права и свободи, и подкрепена от " Възраждане ". Единственият претендент за поста беше на ГЕРБ - Момчил Мавров.

Докато дебатът течеше, от първия ред на Народното събрание се завихри скандал. Кирил Петков, Йордан Цонев и Делян Пеевски си размениха остри реплики.

" Тук се размениха такива думи, добре че не ги чу българският народ ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова

В опит да успокои пристрастеностите ръководителят на Народното събрание даде отмора, а Петков изясни какво е споделил на Цонев.

" Просто споделих, че няма в никакъв случай да гласоподавам за някого, в който нямам доверие ", съобщи Петков.

След като се върнаха назад в зала драмата продължи. В последна сметка с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи Момчил Мавров беше определен за подуправител на НЗОК.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР