Нова донорска ситуация в университетската болница „Св. Марина“-Варна спаси живота

...
Нова донорска ситуация в университетската болница „Св. Марина“-Варна спаси живота
Коментари Харесай

Жена в мозъчна смърт спаси живот на двама тежко болни мъже

Нова донорска обстановка в университетската болница „Св. Марина“-Варна избави живота на двама тежко заболели мъже, оповестиха от здравното заведение.

В петък фамилията на 54-годишна пациентка, изпаднала в мозъчна гибел след прекаран хеморагичен инсулт, взело благородното решение да подари органите й, с цел да оцелеят други страдащи българи. „Донорската обстановка е резултат от 40 часа труд на екипите ни“, разясни проф. доктор Вилиян Платиканов, шеф на клиниката по анестезиология и интензивно лекуване в „Св. Марина“. Със аероплан „Спартан“ на Военноморски сили от София там пристигнали медици от ВМА и Александровска болница за експлантация на органите. По-късно екип на проф. Владов от ВМА трансплантирал черен дроб на 31-годишен мъж, а екип на доцент Янев присадил бъбрек на 54-годишен пациент в Александровска болница.

Изпълнителната организация по трансплантации и екипите на трите здравни заведения изричат съболезнования към околните на умрялата жена, както и уважението си към тях за взетото в този тежък миг хуманно решение.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР