Нова дирекция на ДНСК ще контролира дейността на лицата, упражняващи

...
Нова дирекция на ДНСК ще контролира дейността на лицата, упражняващи
Коментари Харесай

Нова дирекция в ДНСК ще контролира дейността на лицата, упражняващи строителен надзор


Нова дирекция на ДНСК ще управлява активността на лицата, упражняващи строителен контрол. Това планува признатият от Министерския съвет нов Устройствен устав на Дирекцията за народен строителен надзор.

Дирекция „ Въвеждане в употреба и консултанти “ ще подкрепя началника на ДНСК при издаване на удостоверения или отвод от издаване на удостоверения за регистриране в регистъра за практикуване на активността „ съветник “, според Закона за устройство на територията, както и при осъществяване на неговите пълномощия за предварително преустановяване действието на издадените удостоверения.

Новият Устройствен устав резервира общата бройка на ДНСК от 401 щатни бройки. От тях 351 щатни бройки са в профилираната администрация. В общата администрация се основават дирекциите „ Административно, осведомително и финансово- стопанско обслужване “ и „ Правна “ с общо 45 щатни бройки.

В профилираната администрация на ДНСК се основава и Главна дирекция „ Строителен надзор “. Към нея ще бъдат образувани 28 районни дирекции след преструктуриране на съществуващите сега 6 РДНСК с общо 28 отдела към тях.

С измененията се покачва контролът в строителството за недопускане на осъществяване и въвеждане в употреба на градежи в нарушаване на Закона за устройство на територията със строителни артикули, които не обезпечават осъществяването на главните условия към градежите. Обособяването на 28 РДНСК в регионалните центрове ще спомогне за възстановяване качеството и бързината на административното обслужване на жителите, юридическите лица в страната, както и на взаимоотношението с другите институции и ведомства, прецизират още от държавната осведомителна работа.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР