Нова директива на китайското правителство забранява в градовете да се

...
Нова директива на китайското правителство забранява в градовете да се
Коментари Харесай

Забраняват строителството на тези сгради

Нова инструкция на китайското държавно управление не разрешава в градовете да се строят небостъргачи с височина над 500 метра. Изключение се прави за „ особени условия “ и когато постройката ще спомогне за възстановяване на градския ландшафт. Новите ограничавания влязоха в действие в края на април тази година.

Китай е страната с най-вече небостъргачи в целия свят – над 2177 кули, чиято височина е над 150 метра и 85 здания, които се извисяват на над 300 метра. Последните две десетилетия в страната се следи интензивно градско строителство. По данни на Emporis, Китай разполага със 6 от 10-те най-високи здания в света.

Властите прецизират, че решението е взето в сходство с „ националния архитектурен принцип на новата епоха “, според който градските уреди би трябвало да бъдат „ практични, икономични, екологични и красиви “. Министерството на жилищното строителство и градско развиване дава обещание да изкорени „ големите, неземните и глупави “ здания. Забранява се и копирането на архитектурната. Властите желаят от общинските администрации да измислят планове за здания, които да отразяват „ особеностите “ на Китай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР