Нова диета, която твърди, че води до загуба на тегло,

...
Нова диета, която твърди, че води до загуба на тегло,
Коментари Харесай

Какво да ядете вечер, за да отслабвате

Нова диета, която твърди, че води до загуба на тегло, като в същото време поддържа мускулната маса, предизвиква хората да се хранят с самун и тестени произведения вечер. И въпреки специалистите да предизвестяват, че този метод евентуално ще се окаже неефикасен, не може да се отхвърли, че звучи примамливо.

Според диетата, наречена „ Carb backloading “ би трябвало да приемате минимално количество въглехидрати денем, а по-късно - след усилена подготовка, която е от основно значение и не трябва да се пропуща - можете да похапнете изобилна порция въглехидрати на вечеря.

По създание диетата се основава на концепцията, че въглехидратите би трябвало да се заобикалят денем, тъй като водят до отделянето на инсулин. По този метод тялото ви да няма да разполага с остатък от глюкоза, която да се натрупа като мастна тъкан.

" Теорията за отсроченото (за вечерта) приемане на въглехидрати се основава на обстоятелството, че инсулиновата сензитивност е по-висока по-рано денем, което спомага за усвояването на въглехидратите от мускулите и от мастната тъкан ", сподели Емие Сатразимис, регистриран диетолог и шеф по храненето в Trifecta.

Някои изследвания за успеваемостта на диетата поддържат теорията, само че доказателствата на този стадий не са задоволителни.

Едно изследване, анализиращо 78 служители на реда в продължение на шест месеца, открило, че тези, които са ползвали правилото на отложното приемане на въглехидрати, оповестяват за " по-голямо намаляване, понижаване на коремната обиколка и намаление на количеството мастна тъкан ".

Това може да се дължи на обстоятелството, че тази диета е сходно на кето диетата, която лимитира приема на въглехидрати и " работи добре за бърза загуба на тегло ", съгласно диетолога Барбара Куин.

Куин обаче споделя пред The Independent: " Когато мускулите са лишени от въглехидрати (основният им източник на гориво), това може да аргументи отмалялост, изключително при спортистите или тези хора, чието всекидневие е обвързвано с по-висока физическа интензивност. “

Освен че лишава мускулите ви от горивото, от което се нуждаят денем, тази диета в доста случи е застрашена от неуспех, съгласно Бенджи Тайгър, персонален треньор от Orange Theory.

Тайгър споделя: " Това не е ефикасна диета. Вашето тяло ще бъде лишено от въглехидрати през целия ден и когато вечерта най-сетне можете да си ги позволите, вероятността да прекалите е огромна. "

И въпреки потреблението им да е позволена вечер, калориите и количеството на тествените произведения също имат значение, както и тренировките.

" Ако просто чакате до края на деня, с цел да ядете въглехидрати на стомах и не участвате в каквато и да е подготвителна стратегия, няма да има никаква изгода от това, тъй като въглехидратите са си въглехидрати, без значение кога на денонощието ги ядете, споделя Джеърд Андерсън, експерт от Spear Physical Therapy.

За да е ефикасна диетата с отсрочено приемане на въглехидрати и в действителност да води до загуба на тегло, са нужни следните неща - постоянно физическо натоварване и добре съобразено количество въглехидрати.

И до момента в който концепцията да ядете самун, пица и паста за вечеря и по този метод да губите тегло е привлекателна, може би въпреки всичко е добре да заложите на един по-сигурен и по-надежден метод като здравословен баланс сред въглехидрати, мазнини и протеини през целия ден. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР