Нова детска площадка бе открита днес в двора на болница

...
Нова детска площадка бе открита днес в двора на болница
Коментари Харесай

Откриха нова детска площадка в двора на Пирогов

Нова детска площадка бе открита през днешния ден в двора на болница " Пирогов " в столицата. Изграждането й е част от акцията " Малките герои " на Фондация " Америка за България ". Площадката е направена със средства на двама донори, които са поискали да останат анонимни. В момента тече реорганизация на детските отделения, които също ще бъдат изцяло преобразени.


В двора на Пирогов към този момент има има детска площадка. Само за няколко месеца пространството бе преобразено и към този момент чака дребните си гости.
Десислава Тельокова - изп. шеф на Фондация " Америка за България ": Беше едно малко тъжно място и ние по тази причина взехме решение да внесем малко цвят, а също по този начин да зарадваме дребните пациенти на Пирогов и техните родители.
Близо 50 хиляди лв. са били нужни за построяването на площадката. Облагородени са и тревните площи. До детската площадка е посаден и сребърен бор, който ще се украсява за Коледа.

проф. Асен Балтов - изп. шеф на УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов ": Нервната атмосфера, адрелинът, който изръсваме непрекъснато в незабавните структури и в операционните, мисля, че е нещо, което това тука ще го усъвършенства.
доктор Христо Шивачев - шеф на Клиника по детска хирургия: Променя се образа на всичките детски клиники, родителите и дребните ни пациенти правят оценка тази разлика и са доста възторжени от това, което се случва тука.
Откриването на обновените отделения ще бъде на 23 октомври.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР