Нова детска градина ще бъде построена във велинградското село Драгиново

...
Нова детска градина ще бъде построена във велинградското село Драгиново
Коментари Харесай

Цветанов: Строим нова детска градина в Драгиново, образованието е наш основен приоритет

Нова детска градина ще бъде издигната във велинградското село Драгиново с отпуснатите от държавното управление 162 хиляди лв.. Това заяви ръководителят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила по време на среща с жителите на Драгиново. „ Драгиново е мястото, където страната си заслужава да влага в децата, където родителите да са спокойни, а учениците да получат добър старт в живота.

Всичко това е допустимо да се случи, в случай че има воля, а ГЕРБ и държавното управление имаме тази воля и го доказахме като изпълняваме предизборното си заричане да построим нова детска градина “, сподели още Цветанов.



Председателят на ПГ на ГЕРБ разяснява още, че страната поддържа всички работещи общини и техните екипи. Пример за това Община Велинград, в която кметът и екипът му съумяха да стопят насъбраните от предходното ръководство 22 милиона лв. на 16 милиона лв.. „ Когато страната е постоянна тя може да извършва уговорките си още първите 100 дни. Това е явен и мощен знак на държавното управление към хората от Драгиново и района “, изясни Цветанов.



По време на срещата в селото, Цветан Цветанов поздрави кмета на Драгиново Бисер Маджиров за работата и положителното ръководство на обитаемото място. Цветанов напомни, че за нуждата от детска градина в селото е осведомен и министър председателят още по време на предизборната акция и поради това той не е имал проблеми да го убеди да се провиснал нужните 162 хиляди лв.. „ Знам, че сградният фонд в сегашната градина е злепоставен. Знам, че падна таванът в едно от пространствата и единствено по стичане на събитията тогава нямаше деца вътре “, посочи Цветанов.



Цветан Цветанов се срещна и с педагогическия колектив на СОУ „ Методий Драгинов “ в селото и им пожела сполучлива нова образователна година. Директорката Дуня Бошнакова показа, че образователното заведение е първото в района, чието парно отопление се зарежда с минерална вода, само че се нуждаят от физкултурен салон, а Цветанов съобщи, че ще се търси финансиране за задачата.

„ Това място може да е пример в страната, защото ние ще изградим освен детска градина, само че и цялостната инфраструктура към нея. Не инцидентно образованието е записано като главен наш приоритет в управническата стратегия на държавното управление. Вие изисквайте от нас, а ние ще изпълняваме, тъй като знаем какъв е дефицитът от образовани млади фрагменти, които да получат положително обучение и да се върнат още веднъж тук “, съобщи още Цветанов пред преподавателите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР