Нова демокрация запазва позицията си, че няма да гласува за

...
Нова демокрация запазва позицията си, че няма да гласува за
Коментари Харесай

Нова Демокрация твърдо е против Договора от Преспа, увери лидерът на партията

Нова народна власт резервира позицията си, че няма да гласоподава за Договора от Преспа и ще се бори да не се ратифицира, твърди нейният водач Кириакос Мицотакис.
Говорейки по време на промоцията на новата книга на партийния подпретседател Костис Хаджидакис, Мицотакис сподели, че още от първия миг партията е изразила противоречие и възражения по съглашението, съобщи МКД.
" Казахме, че по никакъв метод не можем да приемем съглашение, което отстъпва на прилежаща страна македонски език и македонска народност.
Страхувам се, че тази рецензия е безусловно оправдана и ние оставаме твърдо ангажирани с тази позиция. Ще гласуваме срещу Договора от Преспа, когато пристигна в гръцкия парламент, и ще се борим срещу неговото одобрение ", съобщи Мицотакис.
Според него министър-председателят Алексис Ципрас и министърът на защитата Панос Каменос с Договора от Преспа са дали това, което няма да бъде утвърдено от нито едно ръководство на Нова народна власт - македонски език и македонска народност.
" Днес единствено господин Заев има всички учредения да разпространява и чества за това съглашение, тъй като той съумя и получи нещо, което не му даде предходно държавно управление. Просто казано, господин Ципрас и господин Каменос споделиха " да " там където Константинос Мицотакис, Костас Караманлис и Андонис Самарас споделиха " не ".
Те споделиха " не " по доста добра причина. По доста съответна причина. Защото видяха следствията, които биха могли да основат в нашата страна с ясното приемане на македонски език и македонска народност. Имаме доста ясна позиция. Тази позиция не може да бъде предоговаряна и с тази позиция ще излезем в Народното събрание, когато се стигне до одобрение на съглашението ", сподели Мицотакис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР