Нова броудкастинг груп разпространи списък с всички кабелни оператори, с

...
Нова броудкастинг груп разпространи списък с всички кабелни оператори, с
Коментари Харесай

"Нова броудкастинг груп" обяви кои кабелни оператори имат право да излъчват програмата ѝ

Нова броудкастинг груп " популяризира лист с всички кабелни оператори, с които има подписан контракт за разпространяване на телевизионните канали на медийната група. До оповестяването му се стигна, откакто при започване на годината Националното съдружие на дребните и междинните кабелни оператори (НСМСКО) разгласи, че води несполучливи договаряния с компанията за лъчение на програмата ѝ. От сдружението прецизираха, че огромният проблем идвал от настояването на " Нова броудкастинг груп " цената за разпространяване на каналите ѝ да скочи с 60%.

Малките кабелни оператори обявиха, че в случай че това се случи, ще се наложи да покачат цените за крайните консуматори. Те дефинираха желаното нарастване като " ценови диктат ". От своя страна " Нова броудкастинг груп " добави, че договарянията с операторите са самостоятелни и строго конфиденциални и отхвърлиха да са поискали фрапантно нарастване на цените.

Заради неналичието на прогрес по договарянията компанията е поискала от кабелните оператори, които нямат контракт с нея, да спрат разпространяването на стратегиите ѝ от началото на годината. Това обаче по този начин и не е станало все още.

" За страдание нерегламентираното потребление на телевизионно наличие от избрани оператори е феномен без казус в границите на Европейския съюз и важен по мащабите си проблем за България. Напомняме, че законът повелява на операторите, които нямат годни контракти с която и да е телевизионна компания, да преустановят излъчването на нейните стратегии. За страдание някои кабелни оператори избират да пиратстват и по едно и също време да търсят метод да легитимират противозаконните си дейности с неуместни причини ", написа в известието на " Нова броудкастинг груп ", като предизвестява, че ще се обърне към всички заинтригувани институции, които могат да защитят ползите ѝ.

Актуалният лист с операторите със подписан контракт за разпространяване на стратегиите на " Нова броудкастинг груп " към 18 януари 2018 година може да видите тук. От медията прецизират, че описът ще се обновява всякога, когато настъпи смяна по него.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР