Нова блокада в столицата. От днес кръстовището при Ректората на

...
Нова блокада в столицата. От днес кръстовището при Ректората на
Коментари Харесай

Кръстовището на СУ отново e под блокада от палатки

Нова обсада в столицата. От през днешния ден кръстовището при Ректората на Софийския университет още веднъж е затворено от протестиращи.
Палатковият лагер при Софийския университет още веднъж е възобновен. Така блокираните основни кръстовища в столицата са три - Орлов мост, Ректората и Министерския съвет.

При последното кръстовище блокадите са две - в триъгълника на властта палатките са на протестиращите с претенции за оставка на държавното управление и основния прокурор, а на бул. " Дондуков " е лагерът на майките от " Системата ни убива ".

" Възстановихме палатките, тъй като Ректората на СУ е едно значимо място за нас, което демонстрира ценностната системата на страната и е значимо за нас като общество ", изясни пред Българска национална телевизия Валентин Маринов, един от протестиращите.

Предишният лагер, който беше блокирал кръстовището пред Ректората, беше на майките от " Системата ни убива ". Те обаче подвигнаха блокадата като жест на благосклонност от тяхна страна.

34-тата вечер на антиправителствени митинги мина без съществено напрежение. Хората още веднъж се събраха в „ Триъгълника на властта” към 19 часа. Този път, постройката на Министерския съвет беше обстрелвана с домати и зелени топчета с багра.

Продължават митингите и в други градове в страната. Във Варна недоволните от ръководството се събраха за поредна вечер и потеглиха на шествие по главните булеварди на града.Остава и палатковият лагер на кръстовището пред общината.

В Пловдив също имаше демонстрации, а хората се приготвят за огромен митинг в четвъртък.

Около 30 автомобила минаха в автошествие по централните улици на Габрово в символ на митинг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР