nova.bgРазследването на Васил Иванов уличи шефа на кардиологичното отделение на

...
nova.bgРазследването на Васил Иванов уличи шефа на кардиологичното отделение на
Коментари Харесай

Нов скандал за поставяне на стентове на здрави хора

nova.bg

Разследването на Васил Иванов уличи шефа на кардиологичното поделение на държавната болница в Пловдив

В поредност от следствия в последните два месеца в ефира на „ Неделята на NOVA ” показахме фрапиращи разкрития за измами в родното опазване на здравето. Една от тях бе за това по какъв начин кардиолог от държавната болница в Пазарджик получава 57 000 лв. месечна заплата, поставяйки стентове на огромен брой пациенти, в това число и здрави. Така доктор Петър Лазов получава полагащия му се % от клиничната пътека -  към 2000 лв. за всеки подложен стент. Доказахме тези изказвания посредством опит. Сдобихме се с коронарография на здрав човек. Няколко експерти, в това число светилото проф. Генчо Начев, потвърдиха това. Ден по-късно човек от екипа ни се направи на пациент и отиде в кабинета на пазарджишкия доктор, носейки диска със същото коронарогравско проучване. Две минути по-късно доктор Лазов отсече, че подставеното лице има потребност от стент.



Поставянето на стент в сърцето на здрав човек съществено поврежда неговото здраве. Освен това по този метод се източва и Здравната каса. Така разяснява случая проф. Генчо Начев. Той и шефът на НЗОК обясниха, че слагането на стентове на здрави хора се е трансформирало в процедура в цялата страна поради 5 000 лева, които Касата заплаща за процедурата за всеки пациент, а екипът ни за пръв път образно сподели по какъв начин се случват нещата. И двамата експерти обявиха, че нещата са стигнали до там, че лечебните заведения пращат микробуси по селата, които докарват възрастните хора сякаш за проучвания. След това всички се оказват с сложени стентове.

След излъчването на материала получихме десетки сигнали, подкрепени с доказателства, от пациенти, на които доктор Лазов е сложил стентове без потребност.



Получихме сигнали за същите злоупотреби на кардиолози и от други лечебни заведения в страната. Един от тях се оказа от Пловдив - началникът на кардиологичното поделение в държавната болница доцент Иван Мануков. Той се прочу още преди 10 години със заплатата си от 30 000 лв.. На 9 октомври тази година жертва на доцент Мануков в пловдивската болница става Динко Бобчев .

„ Бях на сауна в композиция със студена вана. Почуствах неразположение, аритмия на сърцето. Обърнах се към лекар Мануков, който познавам от 25 години. Той и синът му, който работи при него, ми направиха коронарография. Тогава ми споделиха, че имам 85% задръстване. После в епикризата прочетох, че са 75% на едната артерия и уголемение на сънната ”, сподели пострадалият пред камерата на NOVA. Бобчев показа и бележката, в която е посочено, че би трябвало да бъдат сложени два стента. Ако това не се случело до няколко дни, пациентът бил застрашен от солиден инфаркт или инсулт, споделили лекарите.

Шокиран, Динко Бобчев звъни на собствен другар доктор, който го изпраща за още един обзор в софийска болница. Там пациентът носи диска с проучването и епикризата. Посреща го проф. Златарева, която изрично декларира, че сърцето му е крепко и не се нуждае от стентове. Думите й удостоверява и различен нейн сътрудник – проф. Петров.

„ Казаха, че това е машинация и наподобява на пазарджишката история. В началото не можах да допускам, че доцент Мануков ме е излъгъл и макар,  че тези двама доктори са доайени в своята област, ги помолих за трето мнение. Те ме насочиха към техен сътрудник – съдовия хирург проф. Гроздански. На прегледа при него също се откри, че съм безусловно функционално здрав човек ”, споделя пострадалият Динко Бобчев.

 

Цялата обява ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР