nova.bgЖивотът на 26-годишния Слави Тодоров е разделен между линейката и

...
nova.bgЖивотът на 26-годишния Слави Тодоров е разделен между линейката и
Коментари Харесай

26-годишния Слави Тодоров е разделен между линейката и църквата

nova.bg

Животът на 26-годишния Слави Тодоров е разграничен сред колата за спешна помощ и църквата

Слави Тодоров е човек, който е мотив за ентусиазъм. На работа, се грижи за живота на хората, а през свободното си време - за техните души.

Животът на 26-годишния Тодоров е разграничен сред колата за спешна помощ и църквата. Към религията се обръща когато е на 15 години. Тогава, на Богоявление, скача за кръста. Успява да се пребори с останалите мъже и да извади кръста от реката.

„ Беше доста студено, само че не се разболях. Нищо ми нямаше. Нямах даже хрема. Обяснявам си го с вярата в Бог. Нямам здравно пояснение. Всичко е душeвност и религия ”, споделя той.





В този миг, когато държи кръста в ръце, взема решение, че ще се обърне към вярата и ще стане протодякон. „ Покръстен съм за дякон, само че не изучавам в Семинарията и няма по какъв начин да се издигна нагоре. Това е най-ниският чин ”, споделя Слави Тодоров.

Оттогава до през днешния ден постоянно в неделя може да го откриете в някоя черква, на неделна литургия. „ Това ми дава вътрешно задоволство и мир. Чувствам се рафиниран, лек, спокоен ”, споделя още той.

„ За страдание няма доста младежи, които да се занимават с вяра. Всички са доста учудени по какъв начин мога да се занимавам с това. Медицината и църквата са доста свързани. Ние сме лекари, само че сме просто хора. В работата на Господ не можем да се бъркаме. Ние не сме богове ”, разяснява Слави Тодоров.

Религията в живота на Слави се среща с медицината като на смешка.  Той отива на претендент – студентски изпити за Медицинския университет в Плевен от любознание, с цел да види дали ще се оправи.

В същото време е признат и в непознат университет. „ Бях признат в университета в Глазгоу с мобилен и софтуерен инженеринг. Т.е. направа на операционни системи  за Android и смарт телефони. Това ми е занимание и до момента ”, споделя той.

Избира обаче България и медицината. Днес към този момент е лекар. От близо година и половина работи в столичната незабавна помощ. Казва, че работата тук му дава адреналин, а църквата -спокойствие. Така, салдото на живота е спазен.

В работата си като доктор,казва, че освен разчита на знанията си по медицина, а и постоянно се обръща към религията. Обикновено в сложните моменти приканва пациентите си да имат вяра и да се молят. И споделя, че няма нищо по-хубаво от това да помогне и да излекува болен, само че и че като доктор е наясно, че смъртта  е част от живота. 

Не мога да кажа, че гибелта се приема по-лесно като знаеш какво написа в Библията. Като доктор, от това което следя, мога да кажа, че вярващите по-лесно одобряват гибелта, тъй като знаят че отиват на по-добро място. Не съм ходил, не знам ”, показва той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тариф
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР