Нова бариера е монтирана в подножието на Младежкия хълм, след

...
Нова бариера е монтирана в подножието на Младежкия хълм, след
Коментари Харесай

Вандали изкъртиха табелата на Часовниковата кула

Нова преграда е инсталирана в подножието на Младежкия рид, откакто преди няколко дни остарялата беше откъртена и отнесена от вандалите. Реагирахме неотложно и няма да позволим хора, които нямат обикновена просвета, да диктуват разпоредбите, съобщи за " Марица " кметът на " Централен " Георги Стаменов. 

Той подсети, че достъпът на коли на Джендемтепе, Бунарджика и Сахаттепе  е неразрешен и единствено профилирани коли имат право да се качват нагоре. На основната алея на Младежкия рид дежурят чиновници на Общинска полиция и Общинска защита и единствено за един ден са били санкционирани четирима водачи, дръзнали на инат на възбраната да подкарат возилата си по павирания път до върха. Санкциите са над 100 лв.. 

Дежурствата ще продължат, обмисляме и други ограничения, предизвести Стаменов. Районният кмет е засегнат, че вандали са вилнели още веднъж и на Сахаттепе тези дни. Докато администрацията ремонтира, странните субекти, които избиват комплекси, като разрушават и мърсят, не престават да се вихрят из центъра.

Табелата с историческата информация за Часовниковата кула е изкъртена и незнайно къде се намира, самата кула е нашарена с графити, а площадката до нея е изровена, като че ли тук се е вихрило стадо бизони. Чудя се на хората, които явно няма къде да изразходват силата си, а и очевидно не имат други качества, с изключение на да разрушават и да чупят, ядосва се районният кмет.

Разказва, че онази вечер са били потрошени две пейки до блоковете сред ул. " Кап. Райчо ", " Петко Д. Петков " и " Г. С. Раковски ".  Георги Стаменов се двоуми дали да поставя нови пейки на мястото на разрушените. 

Ремонтите на Дановия рид ще стартират, когато времето се затопли. Тогава с пароструйка ще изчистят и графитите от Часовниковата кула.  Преди три  години бригадите на общинското дружество " Градини и паркове "  бяха създали главен ремонт на всички уреди на хълма, кръстен  на името на Христо Г. Данов.

Стълбището на " Каменица " се построи дребен водопад, като една от концепциите беше туристите да се качват от Главната по стълбите до върха на Сахаттепе. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР