Нова банда превзе наркопазара в Бургаско със силови действия, върнали

...
Нова банда превзе наркопазара в Бургаско със силови действия, върнали
Коментари Харесай

Защо скриха бруталните нападения на тарторите на разбитата ММА-наркобанда Илко и Карчо

Нова тайфа завладя наркопазара в Бургаско със силови дейности, върнали спомените за 90-те години. В ОПГ-то членували млади момчета, занимаващи се с ММА и постоянно помпащи мускули във фитнес залите. Методите на групата били извънредно брутални – пребивали хора на обществени места, с цел да наложат престиж и въздействие. Атакували с маски на лицата и въоръжени до зъби! Част от членовете на бандата декларирали пред проверяващите, че се въодушевили от жестоката интернационална престъпна организация MS 13, написа Флагман. Тези думи на спецпрокуратурата и Министерство на вътрешните работи преди към 2 седмици в София накараха мнозина бургазлии да се чудят и да цъкат с език. Как е допустимо в Бургас толкоз обществено да работи сходна крими организация и да няма никаква публична информация за нападенията им?

Оказа се, че такива има и те в действителност са фрапиращи и обществени, само че не са включени в формалния полицейски бюлетин.

Методите им напомняли за бандата на Рижите

Флагман.бг научи, че против посочените за тартори на групата Илко Паскалев и Георги Карчев-Карчо са повдигнати обвинявания за нанасяне на междинни телесни повреди.

След наше запитване от прокуратурата оповестиха, че първият случай е от края на 2015 година Тогава в една от най-оборотните бургаски нощни заведения Илко и Карчо счупили челюстта на 17-годишен възпитаник. Това действие сигурно не е включено в активността на ОПГ-то, само че демонстрира, че от много време членовете на бандата са се чувствали недосегаеми и нападали хора на обществени места. Делото към момента не е завършило и в този момент няма по какъв начин да бъде взето под внимание от спецсъда.

Георги Карчев има още едно сходно буйство. Този път той се разминава с санкция от 1000 лева за сборичкване в паметен бар през 2016 година Иначе „ кариерата” на Карчо започва още като възпитаник – през далечната 2008 година Тогава той се разминава с публично неодобрение за обир.

Георги Карчев демонстрира мускули дружно с различен от ОПГ-то - Теодор Бангеев

Срещу Илко пък има и второ обвиняване за междинна телесна щета и то е напълно прясно – от началото на тази година. Опонентът му е признат в шокова зала с разрушени зъби и счупена челюст. Илко го атакувал дружно със своя приятел Атанас Балабанов измежду бял ден пред заведение за хранене в жк „ Лазур”. След нападението двамата избягали и за малко са търсени от полицията.

Източници на Флагман.бг от ъндърграунда разкриха, че най-после Карчо толкоз се самозабравил и даже заплашил със разпра един от най-титулуваните бургаски бойци. Случката се разиграла в една от най-популярните нощни заведения в града единствено два месеца, преди Карчев да бъде арестуван.

Арести за брутални и показни набези с маски и цялостен военен боеприпас

Георги Карчев и Илко Паскалев са задържани и по още един случай, които към този момент беше публично оповестен. В края на март м. година Илко и Карчо са арестувани с още трима мъже, в това число и айтозлията Николай Колев-Кокала и Тодор Желязков-Табуретката, който е апетитен за част от жестоката тайфа на Рижите. При ареста на последния се разигра същинска сага, откакто актуалният играч по джу джицу упрекна спецполицаите, че са го пребили.

Според полицията петимата са арестувани за побой и обир на 1400 лева от 28-годишен бургазлия. При извършените претърсвания са открити и конфискувани маски, ножове, бухалки, палки, мачете и пушка, с които петимата са били въоръжени по време на нападението, оповестиха тогава от ОД на Министерство на вътрешните работи.

По този случай няма повдигнати обвинявания против Илко и Карчо.

Известна е и още една тяхна сходна демонстрация. Тя е от края на 2015 година Тогава двамата дружно със своите приятели Петър П., Васил Д. и Георги Ч. са задържани в региона на бензиностанция „ Шел” в жк „ Меден рудник”. Петимата са видяни от полицейски патрул измежду бял ден – в ранния съботен следобяд, въоръжени до зъби и с маски на лицата. При арестите от тях е конфискуван цялостен военен боеприпас - ножове с дължина на острието 20 и 25 см, пневматичен револвер с железни съчми, две сгъваеми железни палки, дървена бухалка с дължина към 60 см, секира с дължина на острието 15 см и 50 см сап, както и черна маска за лице без прорези, с изобразена долна челюст на скелет.

Според полицията задачата на бандата били четирима мъже в региона и единствено бързата реакция на органите на реда предотвратила клане.

И тук обаче няма повдигнати обвинявания против посочените от спецпрокуратурата като част от новото ОПГ.

Трайно открити незаконни привички и възприятие за недостижимост

Подобни дейности демонстрират, че тези младежи са с трайно открити незаконни привички, които са се формирали, защото са оставени да безчинстват на воля за дълъг интервал.

Част от изстъпленията им са скрити от медиите и респективно от обществеността. С каква цел е направено това и имало ли е чадър над тези момчета и от кого?

Илко Паскалев има две обвинявания за нанасяне на междинни телесни повреди

Според източници на Флагман.бг, в случай че групата е разработвана от ГДБОП, в полицията не постъпва информация и надлежно те няма по какъв начин да уведомят медиите за нещо, за което не знаят.

Възниква въпросът, откакто точно ГДБОП проверява най-опасните закононарушения в страната, кой би трябвало да уведоми хората от кого да се пазят?

Подобно е ситуацията и със Спецпрокуратурата. Там също не обичат да контактуват с медиите. Не стига, че всички най-големи и рискови банди отиват в София, ами и в случай че са разработвани от ГДБОП, автоматизирано биват скривани от хората, нормално до момента в който паднат обвиняванията или бъдат наказани, само че със смешни присъди.

Така се стигна и до конфузната обстановка да се дава конференция в София за разрушената бургаска наркобанда.

Какво ги интересуват в София Илко и Карчо, та те не са чували за тях. Редно е те да бъдат съдени тук, с цел да знаят всички какво са създали, а не закононарушенията им да се крият. Но това е проблем на законодателят, който сътвори така наречен Спецсъд, като че ли, с цел да изнесе значимите каузи в една затворена система, където и медийният интерес не е толкоз огромен. Съответно няма социална реакция, каквато и присъда да постановят.

Длъжни сме да споменем още и че нито един от 7-те души, упрекнати като част от ОПГ-то, не се занимава професионално с ММА или какъвто и да е военен спорт. Те просто усъвършенстват бойните си умения в залите, с цел да издевателстват над останалите – нещо, което професионален състезател, няма по какъв начин да си разреши.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР