Нов завод за €40 милиона отвори врати днес край Пловдив.

...
Нов завод за €40 милиона отвори врати днес край Пловдив.
Коментари Харесай

Одело България откри новия си завод в Пловдив

Нов цех за €40 милиона отвори порти през днешния ден край Пловдив. Инвестицията е на немския колос odelo GmbH, която през 2011 година стана благосъстоятелност на турската Bayraktarlar Holding A.S.

В предприятието ще бъдат създавани задните светлини за немския производител на първокласни коли Mercedes-Benz. Инвестицията е осъществена в " Тракия икономическа зона " и за нея компанията получи документ за вложител " Клас А " на Министерство на стопанската система.

От " Одело България " ЕООД оповестиха, че до 2023 година ще бъдат отворени близо 400 души.

Компанията има общо 6 завода по света на стойност 253 милиона евро вложения, направени през последните 7 година В тях работят 4 000 чиновници, а оборотът за 2018 година е 383 милиона евро.

В средата на 2019 година " Одело " разкри и развоен център, в който се работи по планове за задни светлини на коли. Очакванията до края на годината броят на чиновниците в София да доближи 20, а в границите на 3 години да бъде подсилен.

" Когато намерим вярната среда във връзка с човешки капитал и поддръжка от държавното управление, вложенията ни са сполучливи. Убедени сме, че бизнесът ни в България ще бъде потребен и ще продължим да се развиваме ", разяснява тогава президентът на групата Ахмет Байрактар.
 Odelo, която избра да вложи €40 милиона в цех за фарове на Mercedes в Пловдив
Компанията, която избра да вложи €40 милиона в цех за фарове на Mercedes в Пловдив

Международният водач отваря и развоен център в София, където ще наеме 40 инженери
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР