Нов завод за изкуствен камък се очаква да бъде изграден

...
Нов завод за изкуствен камък се очаква да бъде изграден
Коментари Харесай

Иво Димов: Нов завод за изкуствен камък се очаква да бъде изграден в Димитровград

Нов цех за неестествен камък се чака да бъде построен в Димитровград до 6 месеца. Това сподели за утринния блок „ Добро утро, България “ на Радио „ Фокус “ кметът Иво Димов.
Заводът ще обезпечи към 150 нови работни места, изясни той. По думите му бизнес климатът в града е доста добър с помощта на основания преди време бизнес азбучник. “Пряката връзка с вложителите, улеснението на административните процедури и всички съответни стъпки, които правим, подавайки си ръка с бизнеса, водят до доста добра бизнес среда, която ще даде отражение в идващите години, изключително на пазара на труда. Позитивите са доста, като най-важният от тях е смяната на пазара на труда, тъй като, с цел да могат да осъществят своите проекти, фирмите би трябвало да обезпечат качествена работна ръка. Това може да стане само посредством повишение цената на труда и наемане на хора, на които да се заплаща съгласно потребностите и изискванията”, изясни Иво Димов.
Той разяснява и ограниченията за възстановяване на атмосферния въздух в Димитровград. 3000 семейства ще се възползват от безплатната замяна на отоплението на твърдо гориво, сподели градоначалникът. Около 7 млн. лв. е цената на този значим за атмосферния въздух план, посочи Димов. Очаква се в скоро време да бъде подписан контракт и да стартира предприемането на съответни дейности, добави градоначалникът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР