Нов завод ще осигурява работа на над 400 души от

...
Нов завод ще осигурява работа на над 400 души от
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Ние сме още много далече от рецесията

Нов цех ще обезпечава работа на над 400 души от Петрич и района. Новото дружество на интернационална компания за произвеждане на артикули за електроснабдяване и електрообзавеждане беше намерено от премиера Бойко Борисов. Това е вторият цех на компанията в Петрич и пети за страната. Инвестицията е на стойност 7 милиона лв..


Бойко Борисов разяснява, че страната ни не би трябвало да се плаши от международната икономическа криза, а да се работи с двойно повече старания и да се разкриват нови фабрики и работни места.
Бойко Борисов - министър-председател: Ние сме още доста надалеч от рецесията и в Европа, и в България, криза е когато минеш изпод, под нулата, сега ние имаме 3,5 растеж на стопанската система. Да, огромните страни се клатят, офанзивата с дроновете върху рафинериите ще повлияе на цената на горивата, несъмнено, днеска президентът Тръмп федералния им запас разблокира.
Премиерът откри ново хранилище за битови боклуци в Благоевград, което ще обслужва пет общини от района.
Бойко Борисов: Ако не бяхме създали това, тея 5 общини, в това число и Благоевград, щеше да банкрутира, тъй като санкциите бяха такива, че личните доходи на тези общини отиват за санкции.
Премиерът съобщи още, че за потребностите на бизнеса в Благоевград и Симитли ще бъде построена обща индустриална зона.
Бойко Борисов: Има доста свободни терени при Симитли на автомагистралата са, дружно с Благоевград, някогашните погреби. Тъй като имаме доста вложители, Благоевград се оказа че няма земя, всичко по този начин са раздали, разпродали, приватизирали, купили преди нас тези честните в кавички, че сега няма тук къде да се направи индустриална зона. А най-после на годината желаеме към половин милиард да вкараме в индустриалните зони.
Бойко Борисов разяснява още, какво би трябвало да бъде държанието на претендент кметовете на ГЕРБ по време на предизборната компания и акцентира, че те би трябвало да демонстрират на хората какво са свършили до момента.
Бойко Борисов: Само демонстрират свършеното. Заводи, учебни заведения, църкви, пътища, пречиствателни станции. Само демонстрират и не се впускат в никакви приказки. Нека да си приказват каквото желаят. Хората имат глави на раменете си и могат да преценяват.
Борисов остана удовлетворен от работата на археолозите, които изследват античния град Хераклея Синтика, където за разкопките Министерският съвет отпусна 100 000 лева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР